+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A diákok egészségvédelméért
2018. március 5. hétfő 18:36 - Keszthely
A diákok egészségvédelméért
A cukor-, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére hívták fel a figyelmet a Vajda János Gimnázium egészségnapján. Az első alkalommal megszervezett program egyben a Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulója is volt, amelyen a Hemoglobin csapat képviselte az iskolát. Az egész napos rendezvényen a versenyző csapat tagjai játékos formában hívták fel diáktársaik figyelmét a prevenció fontosságára.

A Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulójának egyik feladata egy egészségnap megszervezése.  A versenyző csapat tagjai az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaival közösen várták a diákokat, akik méréseken is részt vehettek, és számos információval is gazdagodhattak. Mórocz Máté azt mondja, a jövőben szeretne többet tenni az egészségéért.

„Rájött az ember arra, hogy mit kellene csinálnia, meg hogyan kellene változtatni az életén. Igazából a táplálkozás, ami még szerintem nagyon fontos, ugye a mozgás, hogy rendszeresen mozogjunk. Meg a táplálkozásra kell odafigyelni, hogy minél egészségesebben táplálkozzunk. Ezek a legfontosabbak szerintem.” - mondta a Vajda János Gimnázium diákja.

A csapat egy kisfilmet is készített, ezt is része az egészségvédelmi kampánynak. A vajdások idén először vesznek részt a Semmelweis Egészségversenyen. Az iskolából négy csapat indult, viszont csak a Hemoglobinok jutottak be a harmadik fordulóba. A vetélkedő célja a fiatalok egészségvédelme. A harmadik forduló feladata egy egészségnap megszervezése volt, ahol a csapattagok különféle kérdőívek segítségével igyekeztek felvilágosítani diáktársaikat az egészségvédelem fontosságáról.    

„Biosz sávosok vagyunk, tehát heti öt órában tanulunk bioszt. Többen is szeretnénk továbbtanulni orvosi pályán, illetve pszichológusnak. Jónak tartottuk ezt az ötletet, hogy tényleg beneveznénk ebbe a versenybe, és végül is szélesebb információt kapnánk így az egészségesebb életmódról. Mi is végül is ezét szeretnénk továbbtanulni ilyen pályán, hogy segítsünk az embereken ilyen szempontból.” - tájékoztatott az egyik csapattag, Horváth Dominik.

Az egészségnap nagy érdeklődésre tartott számot a diákok körében. Szünetben sokan érkeztek a csapat standjához, hogy rejtvényeket oldjanak meg, egészséges ételeket kóstoljanak vagy csak információkat szerezzenek. A csapatok több témából választhattak, a kampány célja azonban minden esetben a prevenció volt.

„Különböző témák voltak megadva, a fiúk a cukorbetegséget, illetve a kardiovaszkuláris betegségeket választották. ennek kapcsán mindenféle prevenciós dolgokra szeretnénk felhívni a figyelmét a diákoknak.” - emelte ki a felkészítő tanár, Bertáné Kövesdi Gabriella.

Az egészségnapot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az iskolában. A jövőben is szeretnének hasonló programokat tartani, hogy minél több diák figyelmét hívják fel az egészséges életmód fontosságára.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halálos baleset történt február 22-n a 76-s főúton.
 
12 csapat több mint százféle fánkkal nevezett az utolsó farsangi vasárnap hagyományos rendezvényére.
 
Zala megye mindhárom választókörzetében jelen van már a párt.
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó