+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színes programokkal készül a Goldmark Károly Művelődési Központ
2020. július 8. szerda 16:53 - Keszthely
Színes programokkal készül a Goldmark Károly Művelődési Központ
Összeállította nyári programtervezetét a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az intézmény a koronavírus-járvány miatt eddig nem hirdethetett eseményeket, júliustól azonban a biztonsági előírásoknak megfelelően rendezhetik meg a megszokott és új fesztiválokat. Idén nyáron a Sétáló utcán és a Balaton-parton tartják ezeket meg.

A reggeli órákban már építették a kirakodóhelyeket a Balaton-parton. Folyamatosan kerültek a helyükre az italok is, valamint a molinókat is elhelyezték már az árusok. A platánfák alatti területen egészen vasárnapig tart a Nyugat-balatoni ízek sétánya. 10 kitelepülővel kezdik el a rendezvényt, a koronavírus-járvány miatt hozott biztonsági intézkedések miatt nem érkezhetnek többen a helyszínre. Zenés-táncos program sem valósulhat meg, így a gasztronómiára helyeződik a hangsúly.

A korábbi évekhez hasonlóan itt rendezték meg a Sörfesztivált és a Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnepet is. Előbbi július 15-től, utóbbi július 29-től várja az érdeklődőket, azonban a színpadi rendezvények ezeken is elmaradnak majd. Augusztus 14-től sem kell lemondaniuk a gasztronómia szerelmeseinek a kültéri rendezvényekről, a Food Truck Show-t ugyancsak megtartják a platánfák alatt.

Ebben a hónapban péntekenként este 7 órától térzenei koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők a Zenepavilonnál. Az előadásokon könnyed dallamok csendülnek fel kamarazenekarok és kisebb együttesek jóvoltából. Szombatonként a Zenepaviloni estéken két-két zenei fellépő műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. Július utolsó hétvégéjén a Keszthelyi Folkfeszt sem maradhat el.

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársainak gyorsan kellett összeállítani a programokat a pandémiás helyzetet követően. Csengei Ágota elmondta, igyekeztek minden igénynek eleget tenni akkor is, ha csak csökkentett üzemmódban rendezhetik meg a fesztiválokat.

„A legfontosabb szempont az volt, hogy az egészségügyi előírásokat be kell tartanunk. Először úgy volt, hogy egyáltalán a belvárosban nem is lesz program, de aztán ezt átgondoltuk, felülírta az az óhaj-sóhaj, hogy azért a belváros sem maradjon program nélkül. Így tegnap már el is indult, tehát minden kedden és csütörtökön a belvárosban este könnyed zenés programot próbálunk  meg szervezni. Mi úgy gondoljuk, hogy ez lehet egy folytatása a Street fesztiválnak, de természetesen anyagi lehetőségeink nem voltak, hogy minden este legyen ez a program.”

A belvárosi borfesztiválon is csökkentett létszámban, 10-12 díjnyertes és országosan ismert borászat képviselteti magát augusztus 7. és 9. között a Sétálóutcán. A jelenleg hatályban lévő szabályzat szerint megkötések nélkül augusztus 15-e után lehet nagy fesztiválokat megrendezni. Így az augusztus 20-dikai Szent István Ünnepe már a megszokott rendben zajlik majd.

„Három napon keresztül én úgy gondolom, hogy a keszthelyi és a hozzánk látogató közönség is meg fogja találni az ízlésének megfelelő koncertet és programot. Lesz természetesen tűzijáték, ahogy szokott 20-án este 9 órától. Hogy csak egy fellépőt áruljak el, Wolf Kati is ide fog látogatni ezen a hétvégén.” - tette hozzá az igazagtónő.

Augusztusban a Klassz a pARTon rendezvénysorozaton belül a Festetics-kastélyban, a Zenepavilonnál és a Fő téri templomban is komolyzenei koncerteken vehetnek részt az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus