+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színes programokkal készül a Goldmark Károly Művelődési Központ
2020. július 8. szerda 16:53 - Keszthely
Színes programokkal készül a Goldmark Károly Művelődési Központ
Összeállította nyári programtervezetét a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az intézmény a koronavírus-járvány miatt eddig nem hirdethetett eseményeket, júliustól azonban a biztonsági előírásoknak megfelelően rendezhetik meg a megszokott és új fesztiválokat. Idén nyáron a Sétáló utcán és a Balaton-parton tartják ezeket meg.

A reggeli órákban már építették a kirakodóhelyeket a Balaton-parton. Folyamatosan kerültek a helyükre az italok is, valamint a molinókat is elhelyezték már az árusok. A platánfák alatti területen egészen vasárnapig tart a Nyugat-balatoni ízek sétánya. 10 kitelepülővel kezdik el a rendezvényt, a koronavírus-járvány miatt hozott biztonsági intézkedések miatt nem érkezhetnek többen a helyszínre. Zenés-táncos program sem valósulhat meg, így a gasztronómiára helyeződik a hangsúly.

A korábbi évekhez hasonlóan itt rendezték meg a Sörfesztivált és a Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnepet is. Előbbi július 15-től, utóbbi július 29-től várja az érdeklődőket, azonban a színpadi rendezvények ezeken is elmaradnak majd. Augusztus 14-től sem kell lemondaniuk a gasztronómia szerelmeseinek a kültéri rendezvényekről, a Food Truck Show-t ugyancsak megtartják a platánfák alatt.

Ebben a hónapban péntekenként este 7 órától térzenei koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők a Zenepavilonnál. Az előadásokon könnyed dallamok csendülnek fel kamarazenekarok és kisebb együttesek jóvoltából. Szombatonként a Zenepaviloni estéken két-két zenei fellépő műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. Július utolsó hétvégéjén a Keszthelyi Folkfeszt sem maradhat el.

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársainak gyorsan kellett összeállítani a programokat a pandémiás helyzetet követően. Csengei Ágota elmondta, igyekeztek minden igénynek eleget tenni akkor is, ha csak csökkentett üzemmódban rendezhetik meg a fesztiválokat.

„A legfontosabb szempont az volt, hogy az egészségügyi előírásokat be kell tartanunk. Először úgy volt, hogy egyáltalán a belvárosban nem is lesz program, de aztán ezt átgondoltuk, felülírta az az óhaj-sóhaj, hogy azért a belváros sem maradjon program nélkül. Így tegnap már el is indult, tehát minden kedden és csütörtökön a belvárosban este könnyed zenés programot próbálunk  meg szervezni. Mi úgy gondoljuk, hogy ez lehet egy folytatása a Street fesztiválnak, de természetesen anyagi lehetőségeink nem voltak, hogy minden este legyen ez a program.”

A belvárosi borfesztiválon is csökkentett létszámban, 10-12 díjnyertes és országosan ismert borászat képviselteti magát augusztus 7. és 9. között a Sétálóutcán. A jelenleg hatályban lévő szabályzat szerint megkötések nélkül augusztus 15-e után lehet nagy fesztiválokat megrendezni. Így az augusztus 20-dikai Szent István Ünnepe már a megszokott rendben zajlik majd.

„Három napon keresztül én úgy gondolom, hogy a keszthelyi és a hozzánk látogató közönség is meg fogja találni az ízlésének megfelelő koncertet és programot. Lesz természetesen tűzijáték, ahogy szokott 20-án este 9 órától. Hogy csak egy fellépőt áruljak el, Wolf Kati is ide fog látogatni ezen a hétvégén.” - tette hozzá az igazagtónő.

Augusztusban a Klassz a pARTon rendezvénysorozaton belül a Festetics-kastélyban, a Zenepavilonnál és a Fő téri templomban is komolyzenei koncerteken vehetnek részt az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus