+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltók
2020. július 2. csütörtök 14:24 - Hévíz, Alsópáhok
Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltók
Ismét sikeresen pályáztak a Zala megyei önkéntes tűzoltó egyesületek. A 35 egyesület összesen 30 millió forintot kap, melyekből különféle tűzoltóeszközöket és felszereléseket vásárolhatnak. A hévízi és az alsópáhoki lánglovagok is nyertek a pályázaton. Előbbi rádiókra, utóbbi többek között a tűzoltóautó korszerűsítésére fogja használni az elnyert összeget.

Vágásbiztos ruhákat mutat Strázsai Zoltán, a Hévízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Zala Megyei Tűzoltószövetség elnöke. Ezeket a korábbi években nyerték el pályázat során. Ezenkívül gyorsdarabolót, motorfűrészt, tömlőket, létrát és többek között zagyszivattyút is be tudtak már szerezni a különféle pályázatoknak köszönhetően. A ruházatot is ezekből tudják leginkább megvásárolni. Legutóbb az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázati feltételeit teljesítették sikeresen, így még ebben az évben további felszerelésekhez jutnak hozzá.

„A 2020-as esztendőben kiírt pályázatot május utolsó heteiben elbírálták. Mi 26-án kaptuk a Gyalog László őrnagy úrtól, parancsnok-helyettes úrtól, a hogy mondjam, örömteli e-mailt, hogy nyertek és mennyit a pályázataink. Majdnem, közel, ez 695.000 forintot, 700.000 forintra pályázott a Hévízi Tűzoltó Egyesület és 695.000 forintot ebből meg is nyertünk. A két legjelentősebb tétel ebből két darab EDR rádió, amivel a hivatásos szervek felé a kommunikációt meg tudjuk tenni, mely szintén nagyon fontos.”

Strázsai Zoltán elmondta, a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő zalai egyesületek működési költségekre, eszközök beszerzésére, védőfelszerelésekre költhetik az elnyert összeget. A megye 35 egyesülete összesen 30 millió forintból gazdálkodhat ebben az évben ennek a pályázatnak köszönhetően, de további lehetőségeket is kihasználhatnak a szervek.

Az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is évek óta sikeresen vesz részt a pályázaton. Ők leginkább a tűzoltóautó felszereltségét korszerűsítik ezekből. Szükség is van rá, a Keszthelyi Tűzoltósággal való megállapodás érdekében ugyanis az egyesület a szomszédos településekre is vonul a riasztások alkalmával, éves szinten 35-40 alkalommal. Idén az 1 millió 100.000 forintból 1 millió 44ezer forintot nyertek el, melyből szakfelszerelést vásárolnak majd, valamint a megfelelő működéshez is hozzájárulnak általa.

„Tömlőket, kézilámpákat, a működéshez való összeget, ami most már egy része tény, az autó működéséhez szükséges akkumulátort vásároltunk. Majd egy keresőlámpát fogunk vásárolni. Egy hátiputtonyfecskendőt, amit mondjuk erdőtüzes alkalmakkor, hegyekben lehet nagyon jól alkalmazni, tehát magunkkal tudjuk vinni a hátunkon a vizet. Ilye speciális felszereléseket.” - mondta el Töreky Tibor parancsnok.

A magyarországi önkéntes tűzoltóegyesületek javára közel 700 millió forint összértékű támogatást oszthatott ki a katasztrófavédelem.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár