+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeres időszakot tud maga mögött a leköszönő rendőrkapitány
2020. július 1. szerda 15:24 - Keszthely
Sikeres időszakot tud maga mögött a leköszönő rendőrkapitány
Továbbra is a rendőrség állományában folytatja munkáját dr. Horváth István. A leköszönő kapitányságvezető szervezetfejlesztéssel és rendőrök képzésével fog foglalkozni. Horváth István 8 évig állt a Keszthelyi Rendőrkapitányság élén, a vezető több dologra is büszke; működési ideje alatt bűnözői csoportokat juttattak börtönbe és jelentősen javult a kapitányságok közti rangsorban a keszthelyi rendőrség.

Dr. Horváth István 1980-ban a Keszthelyi Rendőrkapitányságon nyomozóként kezdte hivatásos pályafutását. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság után a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója is volt. Később a BRFK vizsgálati főosztályára is vezényelték. 1997-től a Nagykanizsai Rendőrkapitányság  kapitányságvezetője volt. 2012-ben lett a Keszthelyi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, mely pozíciót 2020. június 30-ig töltötte be. 

„Mindenki azt kérdezte, hogy hosszú volt-e vagy nem. Most így visszagondolva úgy érzem, mint hogyha egy pillanat alatt elugrott volna. Nagy kihívás volt, én nagy megtiszteltetésnek éreztem ezt a munkát, meg érzem most is. De mindennek eljön az ideje, ahogy szokták volt mondani. Az én felváltásom, nem leváltásom! ideje eljött” - nyilatkozta televíziónknak a leköszönő kapitányságvezető.

Dr. Horváth István elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy működési ideje alatt a 110-ről a 30-32. helyre sikerült hozni a kapitányságok rangsorában a Keszthelyi Rendőrkapitányságot. Hozzátette: „Amire nagyon büszke vagyok és remélem, hogy a hozzáállásom, illetve a személyiségem ehhez hozzájárult az pedig az volt, hogy viszonylag csekély számban hagyták el a pályát a kollégák. Illetve bizonyos nagyon fájdalmas bűncselekményi kategóriákban olyan sikereket értünk el – magyarul bűnelkövetői csoportokat iktattunk ki és jutattunk börtönbe, akik itt a környék életét betörésekkel megkeserítették.”  

Dr. Horváth István utóda dr. Andor László alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság korábbi osztályvezetője. Az elmúlt két hónapban a leköszönő és újdonsült kapitány közösen dolgozott, hogy Andor László behatóan megismerhesse a kapitányságot és annak illetékességi területét.Dr. Horváth István a rendőrség kötelékében folytatja munkáját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon: „Kaptam egy számomra nagyon vonzó lehetőséget főkapitány úr közvetlen környezetében. Szervezetfejlesztéssel, fiatal rendőrök, fiatal rendőri vezetők képzésével, néhány olyan speciális projekttel fogok foglalkozni – például vezetői kultúraváltás – amely így a 63. évemet taposva nagyon kedvező és én nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget megkaptam.”  

Pályafutása és keszthelyi működése során is több alkalommal ismerték el dr. Horváth István munkáját. Többek között az „Év zalai rendőri vezetője” címet is átvehette, de részesült a „Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjban is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár