+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új rendőrkapitánya van Keszthelynek
2020. július 1. szerda 15:21 - Keszthely
Új rendőrkapitánya van Keszthelynek
Vezetőváltás történt a keszthelyi rendőrkapitányság élén. Nyolc év szolgálati idő után távozik dr. Horváth István, akinek regnálása alatt nagyon jó eredményeket könyvelhetett el a keszthelyi rendőrség. Utóda dr. Andor László, aki mától tölti be a kapitányságvezetői tisztséget. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya ma állománygyűlésen adta át a megbízatásokat Keszthelyen.

A rendőrség állománya mellett a társszervek, hivatalok, önkormányzatok és egyéb szervezetek képviselői vettek részt az állománygyűlésen. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya a jelentést követően átadta okmányát a leköszönő kapitányságvezetőnek. Dr. Horváth István szolgálati viszonyát módosítják és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsadó-szolgálatvezető beosztásába helyezik át.

Dr. Sipos Gyula rendőrfőkapitány: „István az egyik legjobban teljesítő kapitányságot, ha nem a legjobban teljesítőt hozta létre az elmúlt időben. Igazából, ami jelzi ezt, talán egyetlen adtat, a mi rendszerünkben teljesítményjuttatás is van, minden értékelt év megítélését követően. A keszthelyi kapitányság állományának az elmúlt időben 20 százalékkal nőtt a kiosztható teljesítmény-honoráció, a juttatás mértéke, ez jelzi azt, hogy ez egy jól működő kapitányság volt. Tudom, hogy ilyenkor nagyon sokakba kérdőjel merül fel, hogy ezek után miért került erre a váltásra sor. Nagyon egyszerű: valamennyien kopunk az évek alatt. Istvánnak az egészségi állapota hozta, hogy maga kérte, hogy ebben a dologban máshogy kéne együttműködnünk. ”

Sipos Gyula rendőrfőkapitány szerint az új kapitányságvezető nagyon jól felkészült, alapos, egyenes ember. A vezérőrnagy elmondta, dr. Andor László meghatározó vezető volt korábbi szolgálati helyén, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. Az állománygyűlésen részt vett Keszthely polgármestere is. Dr. Andor László kapitányságvezetővel már korábban folytatott egyeztetéseket a városvezetés. 

Nagy Bálint polgármester: „Nekem továbbra is az volt a legfontosabb és talán a megbeszélés fő témája az volt, hogy az a jó kapcsolat, ami az elmúlt években kialakult a rendőrség és a város között, az megmaradjon és azokat a napi feladatokat is természetesen megbeszéltük, kitértünk rá, ami azt gondolom, mindannyiunknak egyformán fontos és ezeket a célokat már most elkezdtük kitűzni a következő időszakra is.”

Dr. Horváth István 2012. április elsejétől vezette a keszthelyi kapitányságot. Utóda, dr. Andor László július 1-től vette a kapitányságvezetői pozíciót. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár