+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű volt a kutyás vásár és piknik
2020. június 30. kedd 15:24 - Keszthely
Népszerű volt a kutyás vásár és piknik
Megtelt a hétvégén a keszthelyi kutyás park és piknikkert. Vasárnap vásárral is várták az érdeklődőket, ahol a kedvencek számára elengedhetetlen kellékek és kiegészítők közül válogathattak az érdeklődők. A helyszínen a jövőben is kívánnak programokat szervezni. A tervek szerint a vásárok mellett többek között fajtatalálkozókat is meg szeretnének valósítani.

A jó idő is a szabadba csábította az embereket a hétvégén. Vasárnap a déli órákban körülbelül 100-150-en pihentek vagy játszottak a szabadstrandon az ebekkel. A kutyás park és piknikkertben ezúttal vásárt is szerveztek. Többféle portékából is választhattak az érdeklődők. A környékbeli gazdák mellett voltak olyanok is, akik messzebbről érkeztek a keszthelyi helyszínre. Egyes vásárlók Székesfehérvárról utaztak el a Balaton-partra, a lehetőségről az interneten olvastak.

„Én egy kis itatótálat vettem , egy összecsukhatós itatótálat, meg egy ilyen kis gumijátékot. Meg ilyen jutalomfalatot vásároltunk. Lányom is azt vásárolt.” - mondta el Vass Éva.

Az érdeklődők a különböző játékok közül is válogathattak. Ezek mellett a biztonsági kellékek, mint a láthatósági felszerelések, pórázok is megjelentek a vásáron. Egyedi kiegészítők megtekintésére és vásárlására is volt lehetőség. Volt olyan árus, akinél szinte nem volt két egyforma kendő, hám, póráz vagy fekhely. Nagy Adrienn mindent egymaga készít, tapasztalata szerint a gazdiknak fontos, hogy kutyájuk minél komfortosabban érezze magát.

„Úgy veszem észre, hogy a legnépszerűbbek azok a kötélpórázok. Tehát, hogy nagyon szeretik így a természetes anyagokat. Szeretik így saját maguk kitalálni az emberek a színeket és váltogatni a kutyáik szettjét.” - ismertette Nagy Adrienn.

A kutyás park és piknikkert a koronavírus miatt az elmúlt hónap elején tesztüzemmódban működött. A veszélyhelyzet végének kijelentését követően azonban a házirend mellett csak arra kell figyelni, hogy egyszerre ne legyenek 500-nál többen a strand területén. A tapasztalat szerint a látogatók számára sokat jelent, hogy ezen a környéken is együtt tudnak pihenni a kutyáikkal. Akadnak olyanok is, akik most ismertetik a vízzel az állataikat, de az agility pályán is van lehetőség gyakorolni.

„Nagyon nagy igény volt rá és tényleg, ahogy említettem, az ország minden pontjáról érkeztek vendégek csak azért, hogy ide a keszthelyi kutyás parkba jöjjenek. Sőt, nálunk keresnek kutyás szállásokat is, úgyhogy igyekszünk Keszthely és környékén elnavigálni őket, hogy hol találnak kutyabarát szállásokat.” - osztotta meg Sziládi-Kovács Tibor projektvezető.

A kutyás vásárt és pikniket elsősorban a nyári szezon hétvégéin szeretnék megrendezni, de igény szerint máskor is megszerveznék. E mellett játékos rendezvényekkel és fajtatalálkozókkal is készülnek a közeljövőben.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár