+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
2020. június 29. hétfő 15:48 - Keszthely
Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
19. alkalommal nyitotta meg a kapuit a Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen. Az Energia téren az idei évben is önkéntes diákok teljesítenek szolgálatot, akik információnyújtással és járőrözéssel is segítik a rendőrség munkáját. Az irodában BikeSafe pont is működik hét héten át, itt bárki ingyenesen regisztráltathatja a kerékpárját.

Zajlik az idei első eligazítás a keszthelyi Bűnmegelőzési Irodában. A kezdeményezésnek ez a 19. szezonja, a fiatalok közül többen pedig rendszeresen teljesítenek szolgálatot a nyár folyamán. Elsősorban a kiemelt övezetekben, főként a strandon járőröznek az önkéntesek és a szórólapozás mellett sok esetben személyesen hívják fel a figyelmet az értékek védelmére.                

"Tavaly kezdtem itt először és nagyon megtetszett, mert a társaság is eléggé befogadó volt, segítettek nekünk. Az is bíztatott, hogy segíthettem az embereken, felhívhattam a figyelmét az embereknek, hogy vigyázzanak az értékeikre.” - mondta az egyik önkéntes, Halász Laura.

Az Energia téren hétfőn reggel nyitotta meg kapuit az iroda. A bűnmegelőzési szakemberek és az önkéntesek hét héten át teljesítenek szolgálatot Keszthelyen. Dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány a megnyitón elmondta, az elmúlt években többször is volt példa arra, hogy a diákok segítségével sikerült elkapni bűnelkövetőket.

„Vannak olyan visszatérő emberek, akik más városokból vagy településekről azzal a szándékkal jönnek, hogy kisebb-nagyobb értékeket eltulajdonítsanak. Ezeknek a srácoknak a segítségével mi fogtunk kerékpártolvajt. Meg tudjuk őket ismertetni azokkal az általunk is ismert, nemkívánatos jövevényekkel, akik itt elrontják vagy elronthatják a hangulatot.” - tájékoztatott a keszthelyi rendőrkapitány.

A Bűnmegelőzési Iroda Keszthely önkormányzata számára is nagyon fontos. Vozár Péterné elmondta, nagyon jó kapcsolat van a rendőrség és a hivatal között. Az alpolgármester hozzátette, az iroda fontos szerepet játszik a fiatalok tudatformálásában, éppen ezért nagy öröm, hogy sokan jelentkeznek önkéntesnek.

„Azért is fontos, hogy ezek a fiatalok egy kicsit más szemlélettel fejezzék be ezt a tábort, hogy ők is a további életükben majd jobban figyeljenek arra, hogy milyen lehetőségek vannak itt a bűnözés megelőzésére és ezáltal ők is ezt továbbvigyék majd jövendő életükbe. Keszthely város 900 ezer forinttal támogatta az idei évben az iroda működését.” - tette hozzá az alpolgármester.

Az iroda működése során a fiatalok minden nap eligazítást kapnak a feletteseiktől. Itt megkapják a konkrét feladataikat és az útirányokat is, amiket be kell járniuk. A strand mellett a sétálóutca és a kastély környékén is teljesítenek szolgálatot, de elmennek a kutyás fürdetőhelyre is. Emellett egész nyáron át működik az irodában a BikeSafe, így bárki díjmentesen regisztráltathatja a kerékpárját.    

„A célja az, hogy egyedi azonosító – itt a kerékpár vázszámát, a kerékpár jellemzőit egy internetes felületen rögzítjük, és hogyha baj van, akkor a körözését akár már a bringának fényképesen tudjuk elindítani. Hogyha megtalálják a kerékpárt, nyilván vissza tudjuk vinni a tulajdonosának. A rendőrség szerződést kötött egy alapítvánnyal, aki üzemelteti magát a honlapot. Az alapítvány minden egyes nap megnézi, hogy eltűnt kerékpárok feltűnnek-e valamilyen apróhirdetési oldalakon.” - emelte ki Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

Zala megyében mintegy 1500 kerékpárt regisztráltattak az elmúlt öt évben. A rendőrség azonban felhívja a figyelmet a lehetőségre, hiszen még mindig számos olyan bicikli van, amely nincs benne a rendszerben.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár