+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Gondviselés Házának gyűjtöttek
2020. június 29. hétfő 15:14 - Balatonederics
A Gondviselés Házának gyűjtöttek
A keszthelyi Gondviselés Háza javára gyűjtöttek Roby Lakatos balatonedericsi koncertjén. A magyar származású hegedűvirtuóz Brüsszelben él, a koronavírus-járvány alatt azonban Budapesten tartózkodott. A Balaton-parti településen rendezett koncertje az elsők között volt a pandémia után. Balatonedericsen a későbbiekben is szerveznek szabadtéri programokat a strandon.

Népszerű  muzsikákat adott elő Roby Lakatos magyar hegedűvirtuóz és együttese a balatonedericsi strand színpadán. Korábban még nem léptek fel ezen a helyszínen, így előadásukban zenei repertoárjuk minden szegmenséből mutattak be a közönségnek. Roby Lakatos jelenleg Brüsszelben él, ott alakult ki korábban a klasszikus zene, a cigányzene és a jazz ötvözetéből álló saját stílusa. A pandémia alatt Magyarországon tartózkodott, az elmúlt 3 hónap alatt ugyanis ők sem adhattak koncertet.

„Megmondom őszintén, nagyon örülünk, hogy már végre játszhatunk, mert ugye karanténba voltunk. És az első külföldi koncertünk jövő héten lesz. Megyünk már másodikán Svájcba, úgyhogy nagyon örülünk neki, hogy végre ott is egy fesztivált megrendeznek. De igazából így a karantén után ez az első úgymond koncertünk, ahol igazán fogunk játszani, úgyhogy már nagyon hiányzik.”

Balatonedericsen erre az évre újult meg a strand színpada. Az elsők között léphetett fel rajta a hegedűvirtuóz. A világzenész barátai invitálására érkezett a Balaton-parti településre muzsikálni. A helyszínen a jövőben is kívánnak szabadtéri koncerteket szervezni, melyek a vendégek igényeihez igazodnak.

„Szeretnénk a vendégeink igényeit minél jobban kielégíteni, hiszen ki vannak éhezve itt a vírushelyzet után arra, hogy szabadba legyenek, kicsit feltöltődjenek a családtagjaikkal. Meg egyáltalán a napsütésben egy kis nyaralás és ezért a büfésekkel összefogva szeretnénk lehetőség szerint minden hétvégén valamilyen koncertet megszervezni, hiszen azért van a színpad. Ez a színpad ez most itt is fog maradni.” - mondta el Papp János polgármester.

Roby Lakatos és együttesének koncertje jótékony célt is szolgált. Az eseményen lehetőség nyílt adakozni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat keszthelyi Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona javára. Mint dr. Máté Szilvia intézményvezető elmondta, nagy öröm a számukra, hogy őket választotta a művész. Több projektet is szeretnének megvalósítani a jövőben, ezekre szeretnék a támogatást fordítani.

„Én amit nagyon-nagyon szeretnék, az a kutyás terápia bevezetése az intézményben, úgyhogy elsődlegesen mindenképpen ez lesz. És egy kicsit talán a számítógépes park, illetve az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítése.”

Roby Lakatos a zenélés mellett máltai lovagi címmel is rendelkezik, ezért is támogatta a keszthelyi intézményt A koncert alatt összesen 53.500 forintot gyűjtöttek a Gondviselés Háza javára.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus