+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét üléseztek a keszthelyi képviselők
2020. június 25. csütörtök 16:23 - Keszthely
Ismét üléseztek a keszthelyi képviselők
A veszélyhelyzet megszűnése óta első soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület. A városatyák ingatlangazdálkodási koncepció megalkotásáról döntöttek,d e napirendre kerültek a városszemlék tapasztalatai is. A 29 napirend mellett 6 interpellációt is benyújtottak.

Március óta először ülhetett össze a keszthelyi képviselő testület. Nagy Bálint elmondta, hogy a polgármesteri jogkör gyakorlása idején is sikerült tartani az első féléves munkatervet. A döntéseket a testületi tagok véleményezésével hozta meg ez idő alatt a polgármester. Nagy Bálint az ülés kezdetén köszönetet mondott minden keszthelyinek és környékbelinek, akik hivatásuk révén, vagy önkéntes alapon munkálkodtak a járvány elleni védekezésben. A polgármester hangsúlyozta, Keszthely büszke lehet a helytállására. Első napirendként került a grémium elé az idei költségvetési rendelet módosítása. Elhangzott, februárban egy stabil és fejlesztésorientált büdzsét fogadtak el. Ennek köszönhetően volt mihez nyúlni a pandémiás időszakban. Hozzátette: a járvány bevételkiesést és többletköltségeket is okozott, ezért kellett módosítani a büdzsét.

„Én azt gondolom, hogy időarányosan, a jelenlegi tudásunknak megfelelően a lehető legjobb döntést hoztuk meg a mai napon is. Arról tájékoztattam a képviselőket, hogy vélhetően – én úgy látom - a mai tudásunk és rendelkezésre álló információk alapján, hogy az ősz első felében valószínű még egyszer kell, hogy foglalkozzunk a költségvetéssel, de egyelőre nincs ok semmiféle aggodalomra” - fogalmazott a polgármester. 

A költségvetés mellett napirenden voltak a városszemlék. A településvezetés számára fontos a személyes kapcsolat a lakossággal és a személyes tájékozódás. Cél, hogy minél több városszemlét tartsanak. A koronavírusos időszakban is zajlottak ilyen szemlék szűkített körben. Az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokról tárgyaltak a képviselők. Döntés született a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatói posztjára benyújtott pályázatról. Az egy évre szóló kiírásra az eddigi vezető, Csengei Ágota pályázatát támogatta a grémium.

Az ülésre összesen hat interpellációt nyújtottak be az ellenzéki képviselők. Ezekből négy kerülhetett napirendre. A Fidesz-KDNP képviselőcsoport tagjai elmondták, hogy ilyen még nem volt, általában egy ciklusban nincs ennyi ilyen típusú beadvány. A többségi frakció tagjai arra kérték a KÉVE képviselőit, hogy ne zilálják szét a testület munkáját. A KÉVE magyarázata szerint azért nyújtottak be ennyi interpellációt, mert sok ülés maradt el és a KÉVE tagjainak nincs lehetősége előterjesztéseket benyújtani. Keszthely polgármestere és alpolgármestere minden beadványra reagált. Nagy Bálint arra kérte az ellenzéki testületi tagokat, hogy a bizottsági üléseken tegyenek érdemi módosító javaslatokat és ne csak kritizáljanak, kezdjenek el közösen dolgozni Keszthelyért.

Az ülésen történtekről tartott sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte, hogy az önkormányzati ingatlangazdálkodási koncepció megalkotásáról is határoztak. Nagy Bálint szerint történelmi jelentőségű ez a stratégia, ami 30-50 évre mutat irányt a városnak.

Nagy Bálint kifejtette: „A fő eleme az, hogy Keszthelyen sokkal felelősségteljesebben tudjunk bánni a közös értékeinkkel, a közös lakásvagyonunkkal, mint ahogy az elmúlt évtizedekben megtörtént. Itt a szociálisan rászoruló embereket sokkal professzionálisan és sokkal hatékonyabban tudjuk segíteni. Ezt készíti elő többek között a lakáskoncepció része. az ingatlankoncepción belül pedig a belvárost, az érintettekkel együttműködésbe egy sokkal egységesebb és sokkal lendületesebb belváros-fejlesztési koncepciót fog ez tartalmazni, amiben bízom benne, hogy  partnerek lesznek az érintett kereskedők és vállalkozók is.”

Nagy Bálint hozzátette: mindannyiunk közös érdeke hogy Keszthely és a belváros is a mai kor kihívásainak megfelelő szolgáltatásokat kínáljon abban a köntösben, amit megkívánnak a helyiek és az ide érkező emberek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár