+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családi múzeumbelépőket kaptak a keszthelyi diákok
2020. június 23. kedd 21:49 - Keszthely
Családi múzeumbelépőket kaptak a keszthelyi diákok
A keszthelyi általános és középiskolások között összesen száznégy darab családi belépőjegyet osztottak szét az idei év végi záróünnepségeken. A belépők a Keszthelyi Belvárosi Múzeumokban használhatók fel. Az értékes ajándékokat azok a diákok kapták, akik a legjobb teljesítménnyel zárták az évet.

Az idei tanév az iskolákban nem a korábban megszokottak szerint zajlott. Csupán március közepéig lehettek a diákok a tantermekben, az iskolapadokban. A távoktatás kihívás elé állította nem csak a tanulókat és a pedagógusokat, de a szülőket is. A belépők kiosztása egy kis figyelmesség azok felé a családok felé, akik a nehéz helyzet ellenére helyt álltak és a tanulók a legjobb eredményt hozták ki az év végére.

A Belvárosi Múzeumok tulajdonosát Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke kereste meg az ötlettel, aki azonnal igent mondott a felkérésre. "Nem is okozott Tibor meglepetést; tudtuk, hogy ő mecénás. Már nagyon sokszor komoly összegekkel is támogatta a keszthelyi iskolákat, és most is azonnal igent mondott. Felmértük a tíz iskolában az igényeket, és az általános és középiskolákban a tanévzáró ünnepségeken és a ballagásokon több, mint száz darab családi belépőt fogunk kiosztani a legjobb teljesítményt nyújtó gyerekeknek" - nyilatkozta az elnök.

Turi Török Tibor, a Belvárosi Múzeumok tulajdonosa örömmel adta át a több százezer forintot érő ajándékot. Azóta a diákok ezeket már át is vették az iskolákban. A családi belépők öt múzeumban, a Baba, Csiga, Játék, Nosztalgia múzeumokban és a Történelmi Panoptikumban használhatók fel. Az adománynak köszönhetően immár nem csak a szülők vihetik múzeumba a gyermekeiket, hanem fordítva. A múzeum tulajdonosa a tudatosság fejlődését tartja szem előtt.

Turi Török Tibor így látja: "(Az) ifjúságnak a hazafiság irányába, vagy a kultúra irányába való tendálása és magának a nemzettudatnak az ápolása a feltett célom. Hogy a bizottsági elnök úr megkeresett, Csótár András ezzel, nyitott ajtót döngetett, mert én nagyon jó szívvel várom a több száz diákot. Nézzék meg az öltözködéskultúrát, a népi építészetet, nézzék meg a 14000 játékot, amit felvonultattunk a Játékmúzeumban, örvendjenek a Nosztalgia Múzeumnak és a Panoptikumnak is."

A száznégy darab családi belépőt a legjobb kulturális, sport és tanulmányi munkát végző tanulók kaphatták meg.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár