+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tartja ötödik helyét a Spartacus
2018. március 6. kedd 16:22 - Keszthely
Tartja ötödik helyét a Spartacus
Döntetlenjével továbbra is csoportja ötödik helyén szerepel a Spartacus Sportkör. A keszthelyi sakkozók a Sárvári Sakk Club SE-vel mérkőztek meg a hétvégén. A csapatbajnokságból két forduló van hátra, ezeken szeretné megerősíteni pozícióját Keszthely Város csapata.

A győzelem reményében ültek a táblák elé a keszthelyi sakkozók. Az NB II-es csapatbajnokság hetedik fordulójában rivális gárdával kellett megmérkőzni a Spartacusnak. Az utóbbi két évben kiegyenlített küzdelmet folytatott a keszthelyi csapat a sárváriakkal.

Szalai István, a Spartacus Sk elnöke. „Az utolsó két alkalommal meg tudtuk verni Sárvárt, szoros eredménybe az igaz. Előtte két éve meg ők győztek ellenünk, tehát hasonló két csapat, de azért győzelmet vártam.”

A győzelem nem sikerült. A mérkőzés döntetlennel végződött. A kiegyenlített viszonyokat jól tükrözi, hogy a hazaiak két legerősebbje – a fide mester Jansen Christof és Rezsek Győző is döntetlenre hozta a partit. Szalai István elmondta, hogy kis kisiklásnak értékeli a mérkőzést, de két forduló van hátra, amikor kiköszörülhetik a csorbát. 

„Pillanatnyilag az ötödik helyen van a csapat, ami megítélésem szerint egy jó helyezés, hiszen nagyon sok nagyváros csapata szerepel ebbe a bajnokságba – gondolhatok akár itt Győr, vagy Szombathely, Zalaegerszeg, vagy Ajka csapatára- Ez a jelenlegi ötödik hely, amit szeretném ha meg is tudnánk tartani – én akkor úgy gondolom, hogy Keszthely Város sakkcsapata jól szerepelt a bajnokságban” - nyilatkozta Szalai István. 

A következő fordulóban Szombathelyre utaznak a keszthelyiek. Jelen állás szerint kiegyezne ott egy döntetlennel a Spartacus. Az utolsó fordulóban a zalaegerszegi Csuti 2 csapata érkezik Keszthelyre. Szalai István szerint mindkét gárda változó erősségű csapatot tud kiállítani, ami nagyobb esélyt jelenthet a pontszerzésre.  A Spartacus a tavalyi bajnokságban az ötödik helyen végzett.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó