+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szakrendelések: hogyan lehet felkeresni az orvost?
2020. június 11. csütörtök 17:22 - Keszthely
Szakrendelések: hogyan lehet felkeresni az orvost?
A koronavírus megjelenésekor megváltoztak a szakrendelések felkeresésének feltételei. Voltak olyan ellátási típusok, amiket egyáltalán nem lehetett igénybe venni. Jelenleg folyamatosan enyhítenek a szigorításokon, de továbbra is vannak olyan szabályok, amelyeket a vírus okozta veszélyhelyzetben hoztak és jelenleg is fennállnak.

Szigorúan csakis maszkban lehet belépni a Keszthelyi Kórház területére. A főbejáratnál hőmérséklet-méréssel egybekötött komoly pre-triage, azaz előszűrési rendszeren kell átesni minden érkezőnek. Fontos tudni, hogy úgy szükséges jönni, hogy előzetesen időpontot kell kérni az adott szakrendelésre. A tömeges várakozás elkerülése érdekében sokkal előbb ne érkezzünk meg, mint a kapott időpont. A kórház területén mindenhol viselni kell a maszkot és több helyen is van lehetőség a kézfertőtlenítésre. Kvarda Attila főigazgató hangsúlyozta: a korábban el nem látott betegek most nagy számban érkeznek, ezért a zsúfoltság elkerülése érdekében szükséges az adott időpontban érvényes szabályok betartása. "Időpontot a beteg a háziorvosán keresztül tud kérni, illetve közvetlen az előjegyzőből telefonon keresztül. Ha a szakrendelésünkön járt, akkor a következő időpontot is meg tudja kérni. Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmet, hogy a szakrendelésekre az úgynevezett “pre-triage”-on keresztül csak időpontra tudjuk beengedni. Ez alól kivételt képeznek azok az esetek, amelyek sürgősségi kategóriának minősülnek. Tehát a sürgősségi betegellátó osztályra természetesen beutaló nélkül engedjük be illetve más szakrendelésekre is, amelyek sürgős ellátást nyújtanak" - tette hozzá a főigazgató.

Az orvos-beteg találkozások szűkítése érdekében a szakorvosok élnek a teleradiológia lehetőségével, azaz a beteggel történt konzultáció alapján döntik el a személyes megjelenés szükségességét.

Szinte teljesen hasonló feltételekre kell készülni az Alapellátási Intézet felkeresése esetén is. Időpontegyeztetés után szabad csak érkezni a háziorvosokhoz, erre külön is felhívják a figyelmet. A telefonszámok az intézet honlapján megtalálhatók. A főbejáratnál érkezés után be kell jelentkezni, majd az épületen kívül szükséges a betegeknek várakozni. A hosszabb várakozás elkerülése érdekében az Alapellátási Intézetbe is érdemes pontosan érkezni. Természetesen itt is kötelező a szájmaszk viselése, valamint a belépéskor a kézfertőtlenítő használata.

Szinte mindenki tudja, hogy először telefonálni kell - elenyésző azoknak a pácienseknek a száma, akik váratlanul érkeznek. A legtöbb esetben elég a telefonos konzultáció. Továbbra sem szükséges a rendszeresen szedett gyógyszerekért sorban állni, az elektronikus felírást telefonon és emailben is igényelni lehet. Keszte Gábor, az Alapellátási Intézet vezetője türelmet kér a betegektől: "Annyi megértést kérünk a betegektől, hogy 15 perc rendelkezésre állás van egy betegnek, mert két beteg között az orvosi rendelőket is fertőtleníteni kell. Ennek is van időszükséglete, tehát az időpontfoglalásnál vegyék azt figyelembe, hogy lehet, hogy nem pont a holnapi napon, vagy aznapra nem fog tudni időt kapni, csak a következő napra."

Szigorúbb a protokoll a fogászati rendelések esetében. A betegeknek először konzultálniuk kell az orvossal, majd nyilatkozniuk kell arról, hogy nincsenek felső légúti tüneteik. Az ellátásukra csak ezt követően kerülhet sor.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó