+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A lakosságot is bevonják a trianoni megemlékezésbe
2020. május 28. csütörtök 15:53 - Keszthely
A lakosságot is bevonják a trianoni megemlékezésbe
Nagymagyarország installációval, kisfilmmel és 100 másodperces harangszóval tiszteleg Keszthely a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója előtt. Nagy Bálint csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, nagyszabású rendezvényt terveztek a jubileumra, a járvány miatt azonban ezt nem lehet megtartani. Ugyanakkor fontos, hogy a lehetőségekhez mérten bevonják a keszthelyi iskolákat és a város lakosait is a megemlékezésbe – tette hozzá a polgármester.

Wass Albert Üzenet haza című versét szavalják a keszthelyi általános és középiskolák diákjai. Keszthely Város Önkormányzata egy kisfilmet készít a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára, többek között ezzel tisztelegnek a jubileum előtt. A városvezetés számára fontos volt, hogy az oktatási intézményeket bevonják a megemlékezésbe, ezt azonban a járványhelyzet miatt jelenleg ilyen formában tudják megtenni.

Csütörtökön délelőtt a Polgármesteri Hivatalban Nagy Bálint elmondta, nagyszabású rendezvénnyel készültek a jubileumra, ennek megtartását azonban a kialakult helyzet lehetetlenné teszi. Ugyanakkor a járvány ellenére sem történhet meg az, hogy ne emlékezzünk meg a szerződés aláírásáról – hangsúlyozta a polgármester.

„A Trianon 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezés az nem egy olyan esemény, amit törölni lehet, ha van koronavírus, ha nincs. Nyilván alkalmazkodni kell ehhez a helyzethez. Bár az eredeti terveink év elejétől egy komoly megemlékezésre készültünk, ahol iskolavárosként szerettük volna az iskolákat bevonni, a keszthelyieket minél szélesebb körben bevonni és olyan minőségi programokat csinálni, ami azt gondolom, egy ilyen neves megemlékezés alkalmával mindenképpen kell, hogy legyen.” - tájékoztatott a polgármester.

Nagy Bálint hozzátette, ugyan a kormány rendelete értelmében rendezvényeket továbbra sem lehet tartani, az önkormányzat szeretné bevonni a keszthelyieket a megemlékezésbe. A Fő térnek a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom előtt lévő szakaszán egy Nagymagyarország installációt készítenek a Goldmark Károly Művelődési Központtal közösen, ennek megalkotására hívják és várják a lakosságot.

„Fontosnak tartom azt, hogy minél több keszthelyi ember a Trianon 100. évi megemlékezésén. Éppen ezért reggel 9 órától 19 óráig, tehát este 7 óráig arra hívom a keszthelyieket és arra kérem a keszthelyieket, hogy jöjjenek ki a Fő térre ebben a 10 órás intervallumban. A munkatársaink reggeltől estig mécsesekkel fogják őket várni és mindenki fog kapni egy-egy mécsest, amit előre kijelölt helyen el tud majd helyezni.” - emelte ki Nagy Bálint.

Keszthely városa több mint 600 mécsessel készül az eseményre, amelyeket este meggyújtanak és drónfelvételek segítségével mutatják meg a lakosságnak az elkészült installációt. A kisfilm június 5-én lesz látható televíziónkban. Emellett június negyedikén délután fél 5-kor megszólalnak a keszthelyi templomok harangjai csatlakozva ezzel az országos kezdeményezéshez. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus