+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre inkább az optimizmus jellemző a turizmus szereplői között
2020. május 27. szerda 14:23 - Keszthely
Egyre inkább az optimizmus jellemző a turizmus szereplői között
A vírus miatti veszélyhelyzet szinte minden piaci szereplőt olyan helyzetbe hozott, amit innovatív megoldásokkal próbálnak leküzdeni. A turisztikai ágazat is túlélni próbál - ám úgy tűnik, az erőre kapó kereslet nem hagyja cserben azokat a dolgozókat, akik ebből a szegmensből élnek. Végeredményben minden a vírus távozásán és a turisták hozzáállásán múlik.

Jelenleg még a legtöbb keszthelyi magánszállás üres, várják a vendégek érkezését. A vírushelyzet árnyékában egyelőre megosztott a vélekedés, hogy milyen szezonra számíthatunk idén. A többnyire pesszimista vélekedés mellett bíztató lehet az ágazat számára, hogy az előjelek pozitívak és van olyan szállásadó, akinek már most, a tavaszi időszakban telt háza van.

Boros-Szekeres Melinda jelenleg hat apartmant tudott megtölteni, de vállalkozásának bővítése is folyamatban van. Ebben az épületben is vendégek vannak, így a teraszon mondta el: optimistán tekint a jövőbe. Májustól folyamatosan érkeznek a foglalások: "Keszthelyen az apartmanjainkban az elmúlt két hétben beindult a foglalási dömping a keresletet illetően, aminek nagyon örülünk. Keszthelyen hat apartman vezetője és tulajdonosa vagyok. Szerintem az idei nyár nagyon jó lesz a Balatonon. Keszthely igazából a családosok körében nagyon kedvelt, az elmúlt pár évben rengeteg fejlesztés történt, a játszóterek és a közületek felújításának köszönhetően. Úgyhogy egy optimális helyszín, mindenkit várunk szeretettel."

Keszthelyen sok magán szállásadó működik és remélhetőleg a vírus nem kényszeríti a vállalkozásokat visszalépésre. Ez azért is fontos lenne, mert a városban kevés a minőségi szálláshely. A programok által idevonzott turistáknak erre is szüksége van. Ezt Keszthely egyetlen, nyitva tartó szállodájának tulajdonosa, egyben a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke is megerősíti. Domonkos Gábor így látja: "Keszthely nagyon jó cél a turisták számára, hiszen ezen a környéken egy olyan szerteágazó szolgáltatás-kosarat tudunk nekik nyújtani - akár szabadidős, akár természeti, akár egy strandi megoldással -, amivel teljesen ki tudjuk elégíteni a vendégek igényeit. Én úgy látom - a magánszálláshelyekkel is és egyéb panziósokkal is beszélve -, megnőtt a kereslet a Balaton iránt. Úgy gondolom, hogy egy elég jó szezont fogunk tudni zárni."

Az épületben vannak ugyan vendégek, de a felújítási munkák nem zavarják őket. Ez a szálloda is arra kényszerült, hogy a tavaszi időszakban szüneteltesse szolgáltatásait. Ez az időtartam kiváló alkalomnak bizonyult arra, hogy a tervezett felújításokat, átalakításokat előre hozzák. Jelenleg körülbelül hatvanöt százalékát végezték el a tervezett munkáknak. A vendégeik néhány napja érkeztek, de egyre több foglalás kerül be az informatikai rendszerükbe. Szem előtt kell tartani a tervezés során, hogy a magyarok várhatóan az országon belüli utazásokat fogják előnyben részesíteni a szezonban. Égető szükség van a minőségi szállások kínálatának bővítésére, valamint egyre nagyobb hangsúlyt kaphat a kerékpáros turizmus fejlesztése. A jelenleg három csillagos szálloda vezetője a fejlesztések során arra törekedik, hogy a jövőben elnyerje a négycsillagos minősítést.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus