Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egyre inkább az optimizmus jellemző a turizmus szereplői között
2020. máj. 27. szerda | Keszthely
Egyre inkább az optimizmus jellemző a turizmus szereplői között
A vírus miatti veszélyhelyzet szinte minden piaci szereplőt olyan helyzetbe hozott, amit innovatív megoldásokkal próbálnak leküzdeni. A turisztikai ágazat is túlélni próbál - ám úgy tűnik, az erőre kapó kereslet nem hagyja cserben azokat a dolgozókat, akik ebből a szegmensből élnek. Végeredményben minden a vírus távozásán és a turisták hozzáállásán múlik.

Jelenleg még a legtöbb keszthelyi magánszállás üres, várják a vendégek érkezését. A vírushelyzet árnyékában egyelőre megosztott a vélekedés, hogy milyen szezonra számíthatunk idén. A többnyire pesszimista vélekedés mellett bíztató lehet az ágazat számára, hogy az előjelek pozitívak és van olyan szállásadó, akinek már most, a tavaszi időszakban telt háza van.

Boros-Szekeres Melinda jelenleg hat apartmant tudott megtölteni, de vállalkozásának bővítése is folyamatban van. Ebben az épületben is vendégek vannak, így a teraszon mondta el: optimistán tekint a jövőbe. Májustól folyamatosan érkeznek a foglalások: "Keszthelyen az apartmanjainkban az elmúlt két hétben beindult a foglalási dömping a keresletet illetően, aminek nagyon örülünk. Keszthelyen hat apartman vezetője és tulajdonosa vagyok. Szerintem az idei nyár nagyon jó lesz a Balatonon. Keszthely igazából a családosok körében nagyon kedvelt, az elmúlt pár évben rengeteg fejlesztés történt, a játszóterek és a közületek felújításának köszönhetően. Úgyhogy egy optimális helyszín, mindenkit várunk szeretettel."

Keszthelyen sok magán szállásadó működik és remélhetőleg a vírus nem kényszeríti a vállalkozásokat visszalépésre. Ez azért is fontos lenne, mert a városban kevés a minőségi szálláshely. A programok által idevonzott turistáknak erre is szüksége van. Ezt Keszthely egyetlen, nyitva tartó szállodájának tulajdonosa, egyben a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke is megerősíti. Domonkos Gábor így látja: "Keszthely nagyon jó cél a turisták számára, hiszen ezen a környéken egy olyan szerteágazó szolgáltatás-kosarat tudunk nekik nyújtani - akár szabadidős, akár természeti, akár egy strandi megoldással -, amivel teljesen ki tudjuk elégíteni a vendégek igényeit. Én úgy látom - a magánszálláshelyekkel is és egyéb panziósokkal is beszélve -, megnőtt a kereslet a Balaton iránt. Úgy gondolom, hogy egy elég jó szezont fogunk tudni zárni."

Az épületben vannak ugyan vendégek, de a felújítási munkák nem zavarják őket. Ez a szálloda is arra kényszerült, hogy a tavaszi időszakban szüneteltesse szolgáltatásait. Ez az időtartam kiváló alkalomnak bizonyult arra, hogy a tervezett felújításokat, átalakításokat előre hozzák. Jelenleg körülbelül hatvanöt százalékát végezték el a tervezett munkáknak. A vendégeik néhány napja érkeztek, de egyre több foglalás kerül be az informatikai rendszerükbe. Szem előtt kell tartani a tervezés során, hogy a magyarok várhatóan az országon belüli utazásokat fogják előnyben részesíteni a szezonban. Égető szükség van a minőségi szállások kínálatának bővítésére, valamint egyre nagyobb hangsúlyt kaphat a kerékpáros turizmus fejlesztése. A jelenleg három csillagos szálloda vezetője a fejlesztések során arra törekedik, hogy a jövőben elnyerje a négycsillagos minősítést.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
A Gyenesdiási Lidóstrandon állítottak emléket a település egykori ikonikus alakjának.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Balaton
Az első hajók nagycsütörtökön futottak ki a siófoki kikötőből.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.