+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre inkább az optimizmus jellemző a turizmus szereplői között
2020. május 27. szerda 14:23 - Keszthely
Egyre inkább az optimizmus jellemző a turizmus szereplői között
A vírus miatti veszélyhelyzet szinte minden piaci szereplőt olyan helyzetbe hozott, amit innovatív megoldásokkal próbálnak leküzdeni. A turisztikai ágazat is túlélni próbál - ám úgy tűnik, az erőre kapó kereslet nem hagyja cserben azokat a dolgozókat, akik ebből a szegmensből élnek. Végeredményben minden a vírus távozásán és a turisták hozzáállásán múlik.

Jelenleg még a legtöbb keszthelyi magánszállás üres, várják a vendégek érkezését. A vírushelyzet árnyékában egyelőre megosztott a vélekedés, hogy milyen szezonra számíthatunk idén. A többnyire pesszimista vélekedés mellett bíztató lehet az ágazat számára, hogy az előjelek pozitívak és van olyan szállásadó, akinek már most, a tavaszi időszakban telt háza van.

Boros-Szekeres Melinda jelenleg hat apartmant tudott megtölteni, de vállalkozásának bővítése is folyamatban van. Ebben az épületben is vendégek vannak, így a teraszon mondta el: optimistán tekint a jövőbe. Májustól folyamatosan érkeznek a foglalások: "Keszthelyen az apartmanjainkban az elmúlt két hétben beindult a foglalási dömping a keresletet illetően, aminek nagyon örülünk. Keszthelyen hat apartman vezetője és tulajdonosa vagyok. Szerintem az idei nyár nagyon jó lesz a Balatonon. Keszthely igazából a családosok körében nagyon kedvelt, az elmúlt pár évben rengeteg fejlesztés történt, a játszóterek és a közületek felújításának köszönhetően. Úgyhogy egy optimális helyszín, mindenkit várunk szeretettel."

Keszthelyen sok magán szállásadó működik és remélhetőleg a vírus nem kényszeríti a vállalkozásokat visszalépésre. Ez azért is fontos lenne, mert a városban kevés a minőségi szálláshely. A programok által idevonzott turistáknak erre is szüksége van. Ezt Keszthely egyetlen, nyitva tartó szállodájának tulajdonosa, egyben a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke is megerősíti. Domonkos Gábor így látja: "Keszthely nagyon jó cél a turisták számára, hiszen ezen a környéken egy olyan szerteágazó szolgáltatás-kosarat tudunk nekik nyújtani - akár szabadidős, akár természeti, akár egy strandi megoldással -, amivel teljesen ki tudjuk elégíteni a vendégek igényeit. Én úgy látom - a magánszálláshelyekkel is és egyéb panziósokkal is beszélve -, megnőtt a kereslet a Balaton iránt. Úgy gondolom, hogy egy elég jó szezont fogunk tudni zárni."

Az épületben vannak ugyan vendégek, de a felújítási munkák nem zavarják őket. Ez a szálloda is arra kényszerült, hogy a tavaszi időszakban szüneteltesse szolgáltatásait. Ez az időtartam kiváló alkalomnak bizonyult arra, hogy a tervezett felújításokat, átalakításokat előre hozzák. Jelenleg körülbelül hatvanöt százalékát végezték el a tervezett munkáknak. A vendégeik néhány napja érkeztek, de egyre több foglalás kerül be az informatikai rendszerükbe. Szem előtt kell tartani a tervezés során, hogy a magyarok várhatóan az országon belüli utazásokat fogják előnyben részesíteni a szezonban. Égető szükség van a minőségi szállások kínálatának bővítésére, valamint egyre nagyobb hangsúlyt kaphat a kerékpáros turizmus fejlesztése. A jelenleg három csillagos szálloda vezetője a fejlesztések során arra törekedik, hogy a jövőben elnyerje a négycsillagos minősítést.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár