+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Indul a Majorbéli Kaláka
2020. május 26. kedd 19:12 - Keszthely
Indul a Majorbéli Kaláka
A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely életét, programjait is átírta a koronavírus miatt kialakult helyzet. Április végétől a korábbi években már fogadtak látogatókat. Színes programmal töltötték meg a múzeumot. Ebben az évben ez nem lehetséges. A hagyományos programok ugyan elmaradnak, de a gyermektáborok nem.

Az elmúlt években már Szent György napján hagyományos,kikapcsolódást ígérő programmal várták a látogatókat a GeorgikonMajortörténeti Kiállítóhelyen. A hosszú tél után sokan vágytak egy kellemesszabadidős programra. Meg is telt a múzeum udvara. Ebben az évben elmaradtaz áprilisi nyitás.

"Mindenkit új helyzet elé állít ez a járványügyi helyzet. Így amúzeumokat is. Ettől függetlenül a Majormúzeumban az élet nem állt meg.Dolgoztunk végig, hiszen számos olyan munkafolyamat adódott, amit itt zártajtók mögött is el tudtunk végezni. A felújításoktól, a karbantartásokig, agyűjteménytár kezelésig,ill. az új program kidolgozásáig. Mert mi is abbanbízunk és bíztunk, hogy nyárra már megnyithatjuk kapuinkat. Meghirdetetttáboraink vannak, s remélhetőleg ezek a táboraink el is tudnak majd indulni június közepétől."- mondta el a múzeum kommunikációs referense Horváth Zoltán.

Horváth Zoltán azt mondja,hogy a táborok már megteltek. Az induláshozszükséges engedélyre még várni kell. S az is biztos, hogy a meghirdetettlétszámtól eltérően indulhat a Majorbéli Kaláka, az általános iskolások kedvelttábora, ahol régi mesterségekkel ismerkedhetnek, látványos,élményt nújtófoglalkozásokon, ,hangszer bemutatókon vehetnek részt a gyerekek. De mindencsoportnak lehetősége van az élménygazdaság lakóival és a népi játékokkal is megismerkedni.

"Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elég nagy aMajormúzeumban a szabadtér, a játéktér. Másfél ha-os élménygazdaságunkpompás lehetőséget biztosít ezen szigorú előírások között is , abban, hogygyermektáborozást tudjunk tartani. Hagyományőrző foglalkozásaink vannak,kézműves foglalkozások. Évről-évre teltházzal mennek táboraink. Mondhatom, hogy szerencsére népszerűek. Mindig igyekszünk új foglalkozásokat bevenni. Ezidén is így lesz."- adott tájékoztatást Horváth Zoltán.

Bár a táborozók június közepétől megtöltik élettel a kiállítóhelyet.Azonban a sokakat vonzó hagyományos géptalálkozó, ami az idén ünnepélyeskereteket öltött volna, mivel 15. jubileumi rendezvényként várta volna azérdeklődőket elmarad. A múzeumok éjszakáján, hasonlóan a többikiállítóhelyhez,a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely kapuja is zárva lesz.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó