+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Indul a Majorbéli Kaláka
2020. május 26. kedd 19:12 - Keszthely
Indul a Majorbéli Kaláka
A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely életét, programjait is átírta a koronavírus miatt kialakult helyzet. Április végétől a korábbi években már fogadtak látogatókat. Színes programmal töltötték meg a múzeumot. Ebben az évben ez nem lehetséges. A hagyományos programok ugyan elmaradnak, de a gyermektáborok nem.

Az elmúlt években már Szent György napján hagyományos,kikapcsolódást ígérő programmal várták a látogatókat a GeorgikonMajortörténeti Kiállítóhelyen. A hosszú tél után sokan vágytak egy kellemesszabadidős programra. Meg is telt a múzeum udvara. Ebben az évben elmaradtaz áprilisi nyitás.

"Mindenkit új helyzet elé állít ez a járványügyi helyzet. Így amúzeumokat is. Ettől függetlenül a Majormúzeumban az élet nem állt meg.Dolgoztunk végig, hiszen számos olyan munkafolyamat adódott, amit itt zártajtók mögött is el tudtunk végezni. A felújításoktól, a karbantartásokig, agyűjteménytár kezelésig,ill. az új program kidolgozásáig. Mert mi is abbanbízunk és bíztunk, hogy nyárra már megnyithatjuk kapuinkat. Meghirdetetttáboraink vannak, s remélhetőleg ezek a táboraink el is tudnak majd indulni június közepétől."- mondta el a múzeum kommunikációs referense Horváth Zoltán.

Horváth Zoltán azt mondja,hogy a táborok már megteltek. Az induláshozszükséges engedélyre még várni kell. S az is biztos, hogy a meghirdetettlétszámtól eltérően indulhat a Majorbéli Kaláka, az általános iskolások kedvelttábora, ahol régi mesterségekkel ismerkedhetnek, látványos,élményt nújtófoglalkozásokon, ,hangszer bemutatókon vehetnek részt a gyerekek. De mindencsoportnak lehetősége van az élménygazdaság lakóival és a népi játékokkal is megismerkedni.

"Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elég nagy aMajormúzeumban a szabadtér, a játéktér. Másfél ha-os élménygazdaságunkpompás lehetőséget biztosít ezen szigorú előírások között is , abban, hogygyermektáborozást tudjunk tartani. Hagyományőrző foglalkozásaink vannak,kézműves foglalkozások. Évről-évre teltházzal mennek táboraink. Mondhatom, hogy szerencsére népszerűek. Mindig igyekszünk új foglalkozásokat bevenni. Ezidén is így lesz."- adott tájékoztatást Horváth Zoltán.

Bár a táborozók június közepétől megtöltik élettel a kiállítóhelyet.Azonban a sokakat vonzó hagyományos géptalálkozó, ami az idén ünnepélyeskereteket öltött volna, mivel 15. jubileumi rendezvényként várta volna azérdeklődőket elmarad. A múzeumok éjszakáján, hasonlóan a többikiállítóhelyhez,a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely kapuja is zárva lesz.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus