+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy számban fogadtak látogatókat a madárparkban
2020. május 25. hétfő 14:13 - Keszthely
Nagy számban fogadtak látogatókat a madárparkban
A hétvégén már nagy volt a látogatottsága a Helikon Kastélymúzeum május 20-án újra megnyílt madárparkjának. A kormányzati döntésnek megfelelően szabadtéri kiállítóhelyként nyílt meg erre a lehetőség. 459-en váltottak jegyet a madárparkba szombaton és vasárnap, ahol több újdonsággal is várták a vendégeket. A kastélymúzeum célja, hogy amint lehetőség van rá, megnyitják a múzeum többi kiállítását is.

Több mint 50 madárfajt lehet megcsodálni a Helikon Kastélymúzeum madárparkjában. A világ minden tájáról származó récék, hattyúk, kacsák mellett pávák és fácánok is színesítik a 2016-ban megnyílt parkot. A kormányzati rendelkezéseknek megfelelően a szabadtéri kiállítóhelyek megnyithattak, így tettek a kastélymúzeumban is. Ez a család Hódmezővásárhelyről érkezett. Rendszeres visszajárók, ha tehetik, minden évszakban ellátogatnak Keszthelyre. A Madárparkban még nem voltak, úgy vélik, hogy kiváló program ez a családok részére.

„Mi már nagyon vártuk, hogy a koronavírus-járvány kapcsán a bezárt világból egy kicsit kikerüljünk és ez egy nagyon jó lehetőség. Levegőn vagyunk, állatokat látunk, olyanokat is, amikkel azért a gyerekek sem találkoznak minden nap, hiszen nagyon sok egzotikus madár van ebben a madárparkban, kellemes felüdülés itt lenni” - mondta el Mekkel Gabriella. 

Több újdonsággal is várta a látogatókat a madárpark. Az Ausztráliában honos emuk pár hete érkeztek Keszthelyre. A csibék szelídek, akár kézből is esznek, várhatóan a szezon végéig csodálhatják meg őket a látogatók. Az akváriumnak is vannak új lakói, a park tavából áthozták ide a nagyméretű koi pontyokat. Itt jobban lehet látni a színes pikkelyeseket és etetni is lehet őket.

 Ingyenesen nordic walking-ra is invitálták a vendégeket. Az Egészségfejlesztési Iroda és egy prevenciós program keretében működő nordic walking csapat célja, hogy az emberek lendületbe kerüljenek és átmozgassák magukat. A javarészt közép- és szépkorúakból álló társaság tagjai heti rendszerességgel járják a Keszthelyi-hegység túraútvonalait, általában 5-6 kilométert tesznek meg. Az erdő helyett most a kastély 10 hektáros barokk parkjában mozoghattak.  

Papp Anikó nordic walking oktató: „Ez egy nagyon jó környezet, mert a nordic walking-ozás természetes környezetben, egyenetlen talajon végezve a legjobb. Ez egy ideális környezet, nagyon szép helyen vagyunk most.”

A Helikon Kastélymúzeum vezetése már nagyon várta a nyitás lehetőségét. Arról tájékoztatták televíziónkat, hogy a parkban és a kastély épületeiben is zajlott a munka. Felújítással, karbantartással, és sok takarítással telt az elmúlt időszak. A vezetőség szándéka az, hogy amint lehetőség van rá, nyitnak az állandó kiállítások.

Pálinkás Róbert kastélyigazgató: „Az elmúlt néhány hónapnyi kényszerpihenő alatt a Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításait is felkészítettük az újranyitásra. Összességében hat állandó kiállítás áll a látogatók rendelkezésére majd, ha meg tudjuk nyitni a kastélymúzeumot; a főúri életformát bemutató enteriőr kiállítás, a Hintómúzeum, vadászati múzeum, modellvasút kiállítás, az Amazon Ház Látogatóközpontban található utazási kiállítás és ezen kívül a Pálmaház a madárparkkal, ami már most is látogatható.”

A statisztikák szerint szombaton és vasárnap 459 fő váltott jegyet a madárparkba. A keszthelyiek és környékbeliek mellett Budapestről, Szombathelyről, Egerből és Szegedről is érkeztek látogatók.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó