+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Molnár Tibor: Bizonytalan a Georgikon sorsa
2020. május 22. péntek 17:19 - Keszthely
Molnár Tibor: Bizonytalan a Georgikon sorsa
A Georgikon Kar a Szent István Egyetemhez való elcsatolásának hírére hívta fel a figyelmet Molnár Tibor. Az önkormányzati képviselő elmondta, véleménye szerint félő, hogy mi lesz a keszthelyi intézmény sorsa, reméli, hogy megmaradhat kari státusza.

Kedden szavazta meg az Országgyűlés, hogy többek között a Pannon Egyetem Georgikon Kara is a Szent István Egyetem szervezetébe olvad be. Ezt a felsőoktatási intézményhálózat racionalizálásával indokolták. Molnár Tibor keszthelyi önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a döntésnek nem örül, véleménye szerint ez hátrányává is válhat az 1797-ben alapított intézménynek.

„Az egyetemi központ mindenképpen távolabbra kerül, hiszen amíg a szomszédos megyében Veszprém volt a központ, ezért logisztikailag egyszerűbb volt megoldani ezeket a különböző utazásokat, amik az egyes képzésekkel, adminisztratív dolgokkal járnak, most Gödöllőn lesz a központ, ez mindenképpen egy jelentősebb távolság. Mivel egy egységes állami agráregyetemről beszélünk majd itt a közeljövőben, valószínű, hogy a különböző párhuzamosságokat megpróbálják felszámolni, tehát elképzelhető, hogy bizonyos szakok itt nem indulnak el vagy nem akkora létszámmal indulnak, ennek pedig ugye kihatása lesz a Georgikon létszámára hallgatói, oktatói és dolgozói szinten egyaránt.”

Molnár Tibor hozzátette, tudomása szerint nem volt előzetes szakmai egyeztetés az intézménnyel, így váratlanul érte azt a változtatás. A képviselő kifejtette, amennyiben nem tarthatja meg a Georgikon kari mivoltát, az véleménye szerint a fiatalok és a tudományos fokozattal rendelkező értelmiségiek a városból való elvándorlásához vezethet. Ezért kéri az országgyűlési képviselőket, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a Festetics György által alapított egyetem a lehető legkevesebb sérülést szenvedje el az átcsoportosítással.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó