+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A zárt kapuk mögött is megy a munka a Goldmark Művelődési Központban
2020. május 20. szerda 16:18 - Keszthely
A zárt kapuk mögött is megy a munka a Goldmark Művelődési Központban
Bár rendezvényeket nem szervezhetnek, folyamatos a háttérmunka a Goldmark Károly Művelődési Központban. Jelenleg a tisztítási és karbantartási folyamatok zajlanak, de az online térben is jelen vannak a kulturális intézmény munkatársai. Egy kiállítást is berendeznek a napokban, amit a nyitástól kezdve tekinthetnek meg az érdeklődők.

A színházterem üléseinek kárpittisztítására is van most ideje a Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársainak. Jelenleg azokra a folyamatokra is több lehetőség nyílik, amire a sűrű programokkal teli időszakban kevesebb idő jut. A színházi lámpák karbantartását is nyugodtabb körülmények között lehet intézni, nem sürget úgy a határidő, mint két előadás között. Ugyanígy a vezetékek javítására is több a lehetőség. Jelenleg a belső udvar rendberakására is van idő. A művelődési központ munkatársai egy régi faépület bontásán is dolgoznak. A Balaton Színház márciusban zárta be kapuit a koronavírus-járvány miatt, így rendezvények lebonyolítására nincsen jelenleg lehetőség. Ez több problémát is okozott.

„Elsősorban azt, hogy a meghirdetett és eladott jegyes előadásokat le kellett mondanunk. Tehát most egyrészt ez a nagy feladatunk, hogy ezeket az előadásokat pótolnunk kell. Most vannak az időpont egyeztetések, tehát én azt tudom a kedves közönségnek ígérni, hogy egyrészt a bérletes előadások, a felnőtt bérletben egy előadás maradt el és a kisiskolás bérletből is egy előadás, tehát ezeket október közepéig pótolni fogjuk.” - mondta el Csengei Ágota igazgató.

Csengei Ágota elmondta, a kötelező szabadságokat is kivették ez alatt az idő alatt. Május negyedikétől álltak vissza a dolgozók csökkentett óraszámban a munkába. Azonban külön figyelmet fordítanak az alkalmazottakra, így a kisgyermekesek és a veszélyeztetettek otthoni munkával segítik az intézményt. A közösségi oldalaikon több videós tartalmat is megosztottak már. Így NépmesePONT-os foglalkozások és kulturális programajánlók egyaránt szerepelnek ezeken.

„Próbáltunk első sorban olyan társulatokat választani, akiket valami miatt a keszthelyi közönség már ismer, voltak nálunk színházi társulatoktól, színházi előadásokban például. És a színházszervező koléganőmnek volt egy nagyon jó kis ötlete, hogy ezeknek a szynházi társulatoknak írtuk egy felhívást, egy levelet, hogy ha a színészeiknek úgysem kell most próbálni adott esetben, vagy nem tudnak előadásra bejárni, tartani előadásokat, akkor mindjanak fel nekünk olyan kötlezeő verseket ami segítség lehet az általános iskolás gyerekeknek. És nagyon örülünk, tehát ez a májusi akciónk például, hogy minden másnap.harmadnap fel tudunk rakni egy ilyen verset.”

Csengei Ágota hozzátette, a 20 éve megszokott táborok megtartását is szervezik. Jelenleg egy minisztériumi engedélyre várnak, hogy megszervezhessék ezeket.

A napokban kerül fel a Simándy terem falaira Ágh Edit festőművész kiállítási anyaga is. Egyelőre ezt sem látogathatja a közönség élőben, de a művelődési központ tervei szerint felvételről tekinthetik meg addig, amíg újranyithatja kapuit az intézmény. A kiállított festmények szeptember közepéig lesznek a Balaton Színházban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó