+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Bálint: a járvány okozta kihívásban is előre tud lépni a város
2020. május 18. hétfő 11:47 - Keszthely
Nagy Bálint: a járvány okozta kihívásban is előre tud lépni a város
Idén és a jövő évben is éreztetheti negatív hatását a költségvetésben a koronavírus – erről beszélt Nagy Bálint a Keszthelyi TV stúdiójában. A polgármester úgy látja, ebben a kihívásban is előre tud lépni a város. A beszélgetésben elhangzott, hogy a fejlesztések és beruházások zajlanak a településen és több alternatívát is kidolgoztak a költségvetés módosításához.

A polgármester szerint az elmúlt két és fél hétben nem változtak jelentősen a járványügyi statisztikák Keszthelyen. Május 15-i adatok szerint 5 igazolt fertőzött mellett 69 ember van hatósági megfigyelésben, 20 főnél pedig már feloldották a karantént.A Keszthelyi Televízió stúdiójában Nagy Bálint arról is beszélt, hogy a járványügyi helyzet elején az elsődleges szempont az emberek egészségének védelme és a helyi gazdaság támogatása volt.

„Ez mind jelentősen hat a költségvetésre, hiszen nagyon nagy, korábban még soha nem látott mértékben okoz bevételkiesést az önkormányzatnak és szociális oldalon jelentős többletkiadásokat okoz, amivel normál esetben – ha nincs egy világjárvány – nem lehet és nem is kell számolni. Azt gondolom, hogy mint más településeknél is, szorított helyzetben van Keszthely költségvetése is. Amiatt hogy februárban egy stabil költségvetést tudtunk elfogadni, azt tudom mondani hogy jelenleg nincsen baj, azt jelenthetem, hogy nyugodt lehet e felől mindenki” - fogalmazott Nagy Bálint. 

A polgármester kitért arra, hogy fontos szempont a munkahelyek megőrzése. Mint mondta, az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények, cégek jelentős foglalkoztatók. Itt – szükség esetén - munkaidő csökkentéseket rendelt el a városvezetés, hogy ne kelljen senkit elbocsátani. A polgármester csökkentette a képviselők és külső bizottsági tagok tiszteletdíját is.Nagy Bálint beszámolt arról, hogy jelentős csúszás nélkül tudják megvalósítani a strandfejlesztéseket, a kutyás piknikkertnél is zajlanak a munkálatok, az ipari park infrastrukturális fejlesztése, az ingyenes B+R parkoló építése, a Sörház beruházás és az óvodafejlesztés is folyamatban van. Mindemellett dolgoznak a Zöld város projekt előkészítésén. A városvezetés több alternatívát is felvázolt a költségvetés módosítására. A polgármester szerint az idei mellett a jövő évi büdzsére is hatással lesz a jelenlegi helyzet.: „A jövő év meg vélelmezhetően azért lesz nehézség, mert az idei év kiesett bevételei a vállalkozásoknál sem fognak tudni akkora adót jelenteni a város számára, amivel mondjuk normál esetben lehetne tervezni Keszthelyen. Biztos, hogy egy nagy kihívás, ebben a kihívásban azt gondolom, hogy előre fogunk tudni menni, viszont ez a helyzet különösen igaz arra, amit mindig el szoktam mondani békeidőben is, hogy mennyire fontos és jelentős, hogy egy közösség mennyire tud összefogni. Ez a helyzet most úgy hozta, hogy különösen meg kell mutatni a keszthelyieknek, hogy mennyire tudnak összefogni és ha ez sikerül – már pedig sikerülni fog – akkor azt gondolom, hogy valóban egy nagyon jó pálya előtt áll Keszthely.”

A beszélgetésen elhangzott, hogy a rendezvényekre a tervezett formában nem tud sor kerülni az idei szezonban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó