+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra edzhetnek a Keszthelyi Kötélugrók
2020. május 15. péntek 16:40 - Keszthely
Újra edzhetnek a Keszthelyi Kötélugrók
A szabadban edzenek a Keszthelyi Kötélugrók. Az egyre szaporodó enyhítéseknek köszönhetően, bár nem teljes létszámban, de heti szinten gyakorolhatnak az ugrókötelesek a Zenepavilon színpadán. A két hónapos kiesés miatt kíméletesebb feladatokkal kezdtek, folyamatos lesz az erősítés.

A héten kezdődhetett el az edzés a Keszthelyi Kötélugrók számára. A biztonsági ajánlásoknak megfelelően két méter távolságra állnak egymástól a fiatalok, a gyakorlatokat így végzik el. Két hónapja nem találkozott a csapat, így van mit bepótolniuk. Bár csökkentett létszámban vehetnek részt az edzéseken, a tagok örültek az újratalálkozásnak.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy elmaradtak az edzések és hogy a barátaimmal sem találkozhattam ugye a koronavírus miatt, de boldog vagyok, hogy Éva néni itt tartja nekünk az edzéseket a Balaton-parton a szabadban.” - osztotta meg Németh Kitti Luca kötélugró.

A hosszú kihagyás miatt az első edzésen könnyített, erőnléti feladatokat végeztek a kötélugrók. Mint Hegedüs Éva szakági edző elmondta, szinte az elejéről kell kezdeniük a gyakorlást, mivel az elmúlt nyolc hétben nem volt lehetőségük a csoportos tréningezésre. A biztonsági előírásoknak megfelelve 8-9 fő vehet részt a gyakorláson, akik a versenyfeladatokra is hangsúlyt fektetnek.

„Elég sokáig vártunk erre a napra tulajdonképpen, de Keszthely város polgármesterétől és jegyzőasszonyától engedélyt kaptunk arra, hogy a szabadtérben, amint a Balaton-partot feloldják, mi edzhetünk. Természetesen nagyon szigorúan be kellett tartani a szabályokat. Mindenki maszkban érkezett, a 2 méter távolságot megtartjuk, nem is a másfelet. És hát itt köszönetet kell mondanom a színpad fenntartójának, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazagtónőjének, Csengei Ágotának, mert őnélküle azt hiszem hiába minden engedély, nem jöhettünk volna, de sok volt ez a két hónap. És nagyon sajnálom, hogy két héttel ezelőtt nem jutottunk el Szentesre, mert az én két gyerekem ott lett volna az országos versenyen.”

A fiatalok még márciusban vettek részt a megyei diákolimpián, ahol több érmet is elhoztak a keszthelyiek. Ezzel lett volna lehetőségük az országos megmérettetésen is részt venni. Ezt a versenyt a későbbiekben szeretné a szövetség megvalósítani, bíznak abban, hogy ősszel megrendezhetik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó