+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hévíz újra nyit!
2020. május 11. hétfő 16:07 - Hévíz
Hévíz újra nyit!
Hévíz már várja a vendégeket! A hétvégére kinyitott a gyógytó, ahol több mint nyolcszáz vendéget fogadtak a két nap alatt. Több magánszállás is várja már a turistákat és a szállodák is készülnek a nyitásra. A városvezetés a vendégforgalom fokozatos növekedésére számít. A részletekről pap Gábor polgármester és H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsos számolt be ma.

Broli Tivadarné Kaposvárról érkezett Hévízre. Azt mondja, ahogy meghallotta, hogy nyit a Hévízi-gyógytó, azonnal elhatározta, hogy jönni fog: „Már nagyon ki voltam rá éhezve. Gyakran járok ide, körülbelül húsz év óta minden tavasszal és ősszel, mert akkor a legjobb a tó vize.”

Május 9-én nyitott meg a tófürdő. Jelenleg egy időben maximum 750 fő tartózkodhat a szabadtéren. A vezetőség a Népegészségügyi Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség irányelveinek megfelelően ügyel a biztonságra. A hétvégén már sokan mártóztak meg a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltavában. 

Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója: „Meglepő módon a két napot figyelembe véve több mint 800 ember látogatott el a tófürdőre. Igazából az tűnik ki, hogy mindenki várta már ezt a lehetőséget, hogy tudjanak élni a gyógytó adta lehetőséggel.”

A főigazgató hozzátette, a fedett fürdő is üzemel, de jelenleg még csak a fekvő- és ambuláns betegeket látják el. A vezetés bízik abban, hogy szolgáltatásaikat fokozatosan tudják bővíteni.

A Hévízi-tó megnyitásával egyre több szálláshely is kitárta kapuit. H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsos kifejtette, leggyorsabban a magánszállások reagáltak, de már a szállodák is készülődnek, hogy akár a hónap közepére megnyissanak. A vendégek is aktivitást mutatnak, amit egy friss, helyi kutatás is alátámaszt.

„Ebből az derült ki, hogy vendégeknek közel 90 százaléka, amint tud, rögtön utazna. Látszik, hogy nagyon vágynak a vendégek arra, hogy elhagyhassák az otthonaikat, újra utazhassanak, újra pihenhessenek és még az derült ki belőle, hogy elsődleges szempont a biztonság” - nyilatkozta H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsos. 

A biztonság érdekében egy többlépcsős programot dolgozott ki a városvezetés – mondta a sajtótájékoztatón a polgármester. Papp Gábor kifejtette, ez a higiénia és a felkészült szakemberek mellett szállásfoglalási garanciát is nyújt a vendégeknek. A jelenlegi állapot alapján a vendégforgalom fokozatos növekedésére számítanak a fürdővárosban.

„Júniusban már a belföldi vendégek nagy számban érkezhetnek Hévízre és természetesen a külföldi desztinációk is – a saját országaik döntése alapján – el fognak tudni indulni és Hévíz várja őket” - mondta Papp Gábor polgármester. 

A turisztikai szakemberek elsősorban a hazai idegenforgalom erősödését várják, de a német, cseh és szlovák vendégek is nagy érdeklődést mutatnak Hévíz iránt. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nem álltak le a fejlesztések a településen, korszerűbb parkolási rendszert alakítanak, ki, felújítják a piacot, bővítik a közterületi kamerahálózatot és hamarosan befejeződik a Festetics sétány felújítása.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár