+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újraindultak a szakrendelések
2020. május 8. péntek 19:05 - Keszthely
Újraindultak a szakrendelések
A járványügyi helyzetet figyelembe vételével, szigorú higiénés szabályok és a központilag előírt alapelvek betartása mellett május 4-től lehetőség nyílt bizonyos szakrendelések újraindítására. A Keszthelyi Kórházban saját és mások egészsége védelme és a járvány megelőzésének érdekében továbbra is csak egyeztetések után mehetnek a betegek a szakrendelésekre.

Triage nővérek mérik a testhőmérsékletet, tesznek fel kérdéseket,töltik a járványügyi kérdőívet. Kötelező a kézfertőtlenítés és a maszk viselése is mindenkinek, aki a Keszthelyi Kórházba érkezik.  A triázsolás eddig a sürgősségi betegellátásban volt megszokott. A koronavírus miatt kialakult helyzetben a kórházba is csak nagyon indokolt esetben lehetett bemenni. Május 4-től azonban úgy tűnik, lassan visszaáll a rend az egészségügyi rendszerben. A szakrendelések újranyitási lehetőségével a szigorítások azonban nem szűnnek meg. De apró lépsekkel megkezdik a korábbi ellátási szintre való visszatérést.

"Az első és legfontosabb, hogy bizonyos értelemben az elektív ellátásainkat fokozottabb mértékben tudjuk biztosítani. Ehhez azonban az kell, hogy maga a háziorvos ill. maga a beteg egyeztessen az adott szakrendelésnek az orvosával és a megjelenésnek az időpontját ill. a szükségességét egymással tisztázzák. Illetve a szakrendelésnek a munkatársa, orvosa valóban azt tudja mondani a betegnek, hogy a személyes találkozásra szükség van és ebben az esetben a szakrendelésről ő fog kapni egy időpontot,amikor ő be tud jönni a kórházba és a kialakított beléptető rendszeren keresztül el is fog tudni jutni a szakrendelésre."- adott tájékoztatást Dr. Kvarda Attila főigazgató.

A kórház főigazgatója elmondta,továbbá, hogy mindez azért fontos ,hogy szakrendeléseken  az előírásokat a továbbiakban is be tudják tartani és betegek egymás közti találkozása minél kisebb számban forduljon elő, A rendelők előtti várótérben sem tartózkodhat sok beteg. Így tud betegellátás zavartalanul működni a biztonságunk érdekében. A koronavírus-járvány miatt világszerte  látogatási tilalmat rendeltek el a kórházak, ami érinti az apás szüléseket is. A járvány ideje alatt az egészségügyi törvény az apás szüléseket engedélyezi, a kórházak egyéni szabályai mellett. Ehhez nagyfokú megértésre is szükség van.

"Én azt gondolom, hogy fegyelmezettek,eddig nem volt ezzel semmi probléma. Mindenki betartja azokat a szabályokat, amiket be kell tartani. Azokat a kórház higiénés és infekció kontroll szabályokat, amelyek nélkül az apás szülés nem jöhetne létre. Eddig nem jelentkezett probléma."- mondta Dr. Kvarda.

A kórházakban, szakellátó egészségügyi intézményekben a magas kockázatú vizsgálatok, beavatkozások elvégzése továbbra is csak szigorú ellenőrzés mellett történhet.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus