+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Virtuális ballagások
2020. április 30. csütörtök 16:05 - Keszthely
Virtuális ballagások
Online és virtuális ballagásokat szerveznek a keszthelyi középiskolák. A koronavírus miatt a megszokott keretek között nem lehet elbúcsúztatni a végzős diákokat. A Vajda János Gimnáziumban a ballagás hagyományos elemeit mentik át a világhálóra, míg a VSZK-ban az iskola igazgatója állít össze egy videót.

Mosolygó fiatalok, a fiúkon öltöny, a lányokon blúz, vagy kosztüm, sok virágcsokor és a jól ismert énekek – ilyen egy hagyományos ballagás, mely a diákok számára az egyik fontos mérföldkő az életükben. Ilyen ünnepségekre ebben a tanévben nem kerülhet sor a koronavírus miatt. A legtöbb iskolában elmarad a ballagás, van ahol elhalasztották, míg máshol alternatív megoldást kerestek. A Vajda János Gimnáziumban például virtuális ballagást rendeznek. Varga Sz. Gábor igazgató elmondta, igyekeznek a ballagás hagyományos elemei közül minél többet átmenteni a digitális keretek közé és saját honlapjukon publikálni.

„Itt nagyon komoly előkészületek folynak; a tantermekről felvételeket készítettünk, az alsóbb évfolyamos diákok különböző számítógépes technikák segítségével fel tudták díszíteni ezeket a termeket, ezeket a fotókat lehet majd látni, feltettük a diákok névsorát, felkerültek a tablók a honlapra, természetesen készülünk egy-két beszéddel is és vetíteni fogjuk a diákok versenyeredményeit, sőt még a kitüntetések virtuális átadására is sor kerül majd” - nyilatkozta Varga Sz. Gábor mb. intézményvezető.   

A Vajda János Gimnázium virtuális ballagását bárki megtekintheti szombaton 11 órától. Az intézménytől 3 osztály 99 diákja búcsúzik el.

Egy videóval búcsúztak el a VSZK végzős tanulóitól. Két érettségiző, két szakképzős és két érettségi utáni képzésben résztvevő osztály, mintegy 120 tanulójától köszönt el ilyen formában az intézmény. Fisli István igazgató állította össze videót, melyben az osztályfőnökök által összegyűjtött fotók kaptak helyet, de felsorolják a dicséretben részesült diákokat is. Az iskolaigazgató elmondta, felmerült, hogy a járvány enyhülése után, egy későbbi időpontban megtartsák a ballagást, de úgy ítélték meg a záróvizsgák után ezt nem lehet megfelelően kivitelezni. A diákok életének egy fontos pillanatát írta felül a koronavírus. 

„Megpróbáljuk azért pótolni a pótolhatatlant ezzel a videóval. Úgy tudom, nagyon várják azt a diákok, hogy láthassák ezt az anyagot, illetve nagyon várnák azt, hogy jöhessenek az iskolába és találkozhassanak a tanáraikkal, osztálytársaikkal. Sajnos most ez úgy tud majd megvalósulni, hogy egyben vizsgáznak is; érettségiznek, illetőleg a szakmai vizsgák írásbeli része is megtartásra fog kerülni” - nyilatkozta az intézményvezető. 

Hétfőtől 1144 helyszínen zajlanak majd a vizsgák, a jelenlegi adatok szerint 84 284 fő adhat számot tudásáról. A járvány miatt csak írásbeli érettségi lesz, csökkentve ezzel is a kontaktusok számát. Egy teremben legfeljebb 10 diák lehet majd. A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, mindenkinek biztosítanak maszkot, a tanároknak kesztyűt is. Minden intézmény kézfertőtlenítőt is kap.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár