+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Online tartják a kapcsolatot a közönséggel a DJ-k
2020. április 25. szombat 17:26 - Keszthely
Online tartják a kapcsolatot a közönséggel a DJ-k
Zenei mixkészítő kihívást kezdeményezett a Facebookon egy keszthelyi származású DJ. A lemezlovasokat is nehéz helyzet elé állították a koronavírus járvány miatt hozott intézkedések, hiszen a megszokott ritmus helyett más elfoglaltságok töltik ki napjuk nagy részét. Eddig 20 DJ-t jelöltek a kihívásban, mely akár országos méretűre is nőhet.

Tele voltak a szórakozóhelyek, mielőtt a koronavírus-járvány miatti biztonsági intézkedéseket meg nem hozta a kormány. A hazai és a külföldi DJ-k számára is hirtelen szűnt meg a korábban megszokott pörgős élethelyzet. Az előadók közül többen alternatív megoldásokat találtak ki, hogy tartsák a kapcsolatot a rajongókkal, a közönséggel. Szeifert Zsolt saját kertjében lévő stúdióhelyiségében épített egy djpultot, innen élő adásban is bejelentkezett már. Ezek mellett az internetre tölti fel mixeit.

„Elég nehéz volt azt feldolgozni, hogy március-április-május, most már júniusi fellépéseket is átpakoltuk őszre, őszi-téli időszakra. És hát nagyon-nagyon hiányzik nem csak a fellépés, hanem az emberekkel találkozás, az oda-vissza energia adás-kapás, Mi DJ-k ugyanúgy, mint az összes előadóművész, azért mi egoisták vagyunk, tehát nekünk szerepelnünk kell.”

A kormány először márciusban rendelte el, hogy nem lehet megtartani a 100 főnél nagyobb létszámú zártkörű rendezvényeket. A lemezlovasoknak is sorra mondták vissza fellépéseiket. A kényszerpihenő alatt azonban új lehetőségek is nyíltak előttük. A keszthelyi származású Babócsay László, vagyis DJ Babo jelenleg külföldön él. Bár nem ez a fő tevékenysége, sokat jelent számára a zenélés. Az itthoni sorstársaknak egy érdekes kihívással állt elő.

„Azért hoztam létre ezt a mini mix challenge-et, hogy kihívást indítsak el a dj-k között, aminek az a lényege, hogy minél különlegesebb és minél kreatívabb mixek szülessenek. Hiszen ebben a 10-12 percben teljesen máshogy kell mixelni a zenéket, teljesen máshogy kell válogatni a zenéket, nagyobb agyalást igényel és ez által szerintem, hogyha akik majd hallgatják, azok egy sokkal különlegesebb, kreatívabb egyveleghez jutnak. És ez által szerintem ennek a lényege a szórakoztatás.”

Az első körben László 20 kollégáját kérte fel, hogy teljesítsék a kihívást. Köztük szerepel DJ Dorián, azaz Barta Dorián is. A keszthelyi lemezlovas is élő videók formájában tartja a kapcsolatot közönségével. A kihívást nagyon érdekes ötletnek találja. Véleménye szerint a szakmabelieknek lesz izgalmas látni a sokféle stílust. Mint elmondta, szerinte minden DJ-nek ki kell tűznie egy célt, amit meg szeretne mutatni a saját 10 percével.

„Az én célom az volt, hogy 10 perc alatt minél több zene legyen és nekem a minél több, az 27 zenére jött ki. És én azért egy kicsit megspékeltem annyival, hogy a 27 zene az hatféle stílusból áll össze. És még ezen is van egy kis tejszínhab, ami pedig az, hogy nem csak CD-lejátszót mondanék, de valójában ez egy pendrive lejátszására alkalmas dj-eszköz, kiegészítettem a dj-pultot még igazi lemezekkel is.”

A mixről videót kell készíteniük a DJ-knek, melyet bármelyik videómegosztó oldalra feltölthetnek. Ezt követően további ismerősöket jelölhetnek meg a kihívásban, így akár országos méretűre is kinőheti magát a kezdeményezés.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó