+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tájékoztatás a keszthelyi járványügyi helyzetről
2020. április 24. péntek 16:06 - Keszthely
Tájékoztatás a keszthelyi járványügyi helyzetről
Nincs jelentős változás a fertőzöttek és a karanténban lévők tekintetében Keszthelyen az elmúlt héthez képest – tájékoztatott a város polgármestere. Nagy Bálint arra hívja fel a figyelmet, hogy továbbra is mindenki hiteles forássokból tájékozódjon a járványügyi helyzetről. Online nyilatkozatában a városvezető beszámolt arról, hogy az eddig meghozott korlátozások továbbra is érvényben vannak. Nagy Bálint elmondta, hogy egyeztetéseket folytatott a helyi multicégek vezetőivel, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a biztonságra.

Keszthelyen az igazolt adatok alapján jelentős nem változás nem tapasztalható az elmúlt egy héthez képest a fertőzöttek, vagy karanténban lévők tekintetében – tájékoztatott online interjújában a péntek reggelig beérkezett számokról Nagy Bálint polgármester.

„Koronavírus miatti elkülönítés alatt 15 főről beszélünk. Akik hatósági határozattal rendelkeznek koronavírus tekintetében, ott 4 főről beszélünk – itt nem volt változás a múlt péntekhez képest hálaistennek. Megfigyelés alatt van 46 fő, illetve amióta bevezetésre került a veszélyhelyzet 13 főnek lett már feloldva akár az elkülönítése, akár aki meggyógyult a koronavírusból” - ismertette a polgármester. 

A polgármester hozzátette, a most következő hétvégre is lezárják a Balaton-partot és a veszélyhelyzet fennállásáig ez az intézkedés folyamatos lesz.  A városvezetésnek az a célja, hogy a nem idevalósiak ne látogassanak Keszthelyre és a helyiek is csak a legszükségesebb időt töltsék otthonuktól távol. A játszótereket és kültéri sportelemeket továbbra sem szabad használni, ez a hét minden napjára érvényes.Nagy Bálint polgármester több lakossági jelzést is kapott a helyi bevásárlóközpontok kapcsán, hogy nem tartják be az ajánlott biztonsági intézkedéseket. 

„Múlt hét végén kezdtem meg az egyeztetést több nagy helyi multicégnek a vezetőjével. Arról beszéltünk, arra kértem őket, hogy figyeljenek oda fokozottan arra, hogy az üzleteikben ténylegesen csak annyian lehessenek, amit a jogszabály előír. Másrészt az ott lévő emberek is a szakmai ajánlásokat tartsák be – a másfél-két méteres távolságot, lehetőleg minél kevesebb időt töltsenek a vásárlók is az adott helyeken. Ha szükséges termékeket, szolgáltatásokat megveszik, utána lehetőség szerint ne most nézelődjenek és nem most töltsenek ott a kelleténél hosszabb időt a bevásárlóközpontokban, hanem tényleg fogadjuk meg a szakmai javaslatokat és lehetőség szerint mindenki maradjon otthon” - fejtette ki Nagy Bálint. 

A városvezetés kiemelt figyelmet fordít az Idősek Otthonára. Itt március eleje óta látogatási tilalom van. Csak a dolgozók mehetnek be és mindenkit folyamatosan ellenőriznek, hogy felmerülhet-e fertőzés gyanúja. Izolációs szobákat alakítottak ki. A lakók online tartják a kapcsolatot a hozzátartozóikkal. A városvezetés újabb intézkedéseket tervez a Csók István utcai intézményben: „A következő napokban tervezem, hogy az idősotthonban dolgozó kollegákat – hogy tovább növeljük a biztonságérzetet – le fogjuk tesztelni az ott dolgozó kollégáinkat, még ha védőruhán keresztül is, de kapcsolatba kerülhetnek az idős emberekkel. És a jövő hét elején fog megtörténni a teljes fertőtlenítése az intézménynek a Honvédség által.”

A polgármester arra kér mindenkit, hogy továbbra is csak hiteles, megbízható forrásból tájékozódjon. Ennek érdekében a helyi médiumokban és a közösségi oldalán is megosztja az aktuális információkat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus