+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Jobbik egészségprogramjáról tartottak sajtótájékoztatót
2018. március 14. szerda 09:40 - Keszthely
A Jobbik egészségprogramjáról tartottak sajtótájékoztatót
Újabb témában tartott sajtótájékoztatót a Jobbik Zala 2.számú választókerületének képviselőjelöltje. Ezúttal az egészségügy volt terítéke, melynek kapcsán Weller-Jakus Tamás elmondta,hogy a Jobbik továbbra is egy szolidaritás elvű,egységes,nemzeti kockázatközösségen alapuló kötelező társadalombiztosítási rendszerben gondolkodik.

"Az összes egészségügyi dolgozóra gondolunk, a védőnőktől a mentősökig bezárólag." - Így kezdte Weller –Jakus Tamás a Jobbik képviselőjelöltje azt a sajtótájékoztatót, melyen az egészségügyre vonatkozó elképzeléseik legfontosabb pontjait foglalta össze. A következőket emelte ki: "A Jobbik programjában a legfontosabb, főbb pont az, hogy a jelenlegi, az egészségügyben megmutatkozó forráshiányt szeretnénk legelső sorban pótolni. Ez mindösszesen 250-300 milliárd forintra teendő, hogyha összehasonlítjuk a környező országok egészségügyre fordított összegeit. Ez azért is fontos,mert ezzel tudnánk megszüntetni az egészségügyben fennálló legnagyobb problémát, az ún. szakember hiányt. Ez jellemző a mi választókerületünkre is, amellett,hogy országos probléma. A programon belül pedig szeretnénk rendezni minden egészségügyi dolgozónak a bérét, itt gondolok a védőnőktől a mentősökig, mindegyik területen nagyon alacsonyak a bérek."

Az országgyűlési képviselőjelölt kiemelte továbbá, hogy a bérrendezéssel megállítható lenn az elvándorlás. Elmondta ,hogy az egészségügyi dolgozók itthon tartása érdekében a Jobbik tárgyalást kezdeményezne az Unió tagállamaival,mint befogadó országokkal, hogy támogassák az orvosok, nővérek képzését, hiánypótlását.

A képviselőjelölt hangsúlyozta:"Emellett az egészségügyi programunkban egy úgynevezett nulla, zéró toleranciát szeretnénk hirdetni a rák ellen. Ennek összesen három pillére van. Az egyik pillére az, hogy egy országos,mindenkire kiterjedő szűrőprogramot szeretnénk bevezetni,szeretnénk rákszűrő centrumokat kialakítani illetve ezekben a centrumokban a terápiás kezeléseket szeretnénk, teljesen ún. alanyi jogon ingyenessé tenni minden beteg számára."

A Jobbik célja továbbá, a fiatalok egészségügyi prevenciójának erősítése-mondta Weller -Jakus Tamás . A program kapcsán hangsúlyozva, hogy a mentőknél megszüntetnék a régiósítást és visszaállítanák a szervezeti rendszert valamint a kórházak élére szakembereket neveznének ki.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó