+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A közösségi tereket érintik a legújabb szigorítások Keszthelyen
2020. április 16. csütörtök 18:34 - Keszthely
A közösségi tereket érintik a legújabb szigorítások Keszthelyen
Rendeletben tiltotta meg Keszthely polgármestere a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatát. Nagy Bálint elmondta, erre azért van szükség, hogy minden eszközzel megakadályozzák a koronavírus terjedését. Holnaptól lezárják a Balaton-partot is, a terület minden hétvégén zárva marad a veszélyhelyzet fennállásáig.

Keszthely Város Önkormányzata a veszélyhelyzet kihirdetése óta kérte az állampolgárokat, hogy a járvány terjedésének lassítása érdekében ne használják a játszótereket és más, szabadidő eltöltésére alkalmas kültéri eszközöket. Az elmúlt hétvégén a település vezetése lezárta a Balaton-partot is annak érdekében, hogy megakadályozzák a tömeges csoportosulásokat. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere e hét csütörtöktől rendeletben tiltja meg a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatát. Emellett péntektől újabb korlátozás is életbe lép.   

„A keszthelyi Balaton-partot lezárjuk. Ezt elsődlegesen azért tesszük, mert azt kérjük a jelenlegi helyzetre tekintettel, hogy – nagyon örülünk természetesen annak, hogy vendégek és turisták érkeznek a városunka és ez nagyon fontos nekünk, de a jelenlegi helyzetben mégis azt kérjük mindenkitől, hogy ne jöjjenek most Keszthelyre azok, akik nem keszthelyiek. A keszthelyiekről pedig szintén azt kérjük, hogy tényleg csak a feltétlenül szükséges időt töltsék az otthonuktól távol. Azért is, hogy itt ne legyen annyira vonzó most Keszthelyre jönni, a szakmai ajánlások mellett le is zárjuk a Balaton-partot. Ezt úgy fogjuk tenni, hogy minden hétvégére, a veszélyhelyzet időtartamára vonatkozóan pénteken délután lezárjuk és hétfő délelőttig ez zárva is marad.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A most meghozott rendelet hatály nem csak a keszthelyi lakosokra, hanem az ide érkezőkre is kiterjed. Annak be nem tartása közigazgatási bírságot von maga után. Nagy Bálint hangsúlyozta, nem a turisták elrettentése a cél, de a kialakult helyzetben rendkívül fontos a helyi lakosok védelme.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár