+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szigorú szabályok mentén zajlik az ellátás a hévízi kórházban
2020. április 9. csütörtök 19:15 - Hévíz
Szigorú szabályok mentén zajlik az ellátás a hévízi kórházban
Felfüggesztették a hévízi gyógytó és gyógyszálloda működését és számos korlátozást vezettek be a Szent András Reumakórházban a járványhelyzet miatt. A szakrendelések többsége továbbra is üzemel, személyes megjelenésre azonban csak rendkívül indokolt esetben van lehetőség. Dr. Kvarda Attila kifejtette, a hévízi intézmény jelenleg nincs karanténkórháznak kijelölve.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház már március elején számos biztonsági intézkedést bevezetett a járványhelyzet miatt. Elrendelték a látogatási tilalmat, ugyanakkor a kórházban fekvő betegek sem hagyhatják el az intézmény területét. Emellett elkülönítették a fekvőbetegek és a járóbetegek kezelését, megszüntetve így köztük a kontaktust. A terápiás centrumban a gyógymedencék továbbra is üzemelnek, a többi medence működése azonban leállt és az élményelemek is szünetelnek.

„Első lépésként a gyógytó működésének az ideiglenes felfüggesztésére került sor, majd ezt követően a gyógyszállodánknak a működését kell szüneteltetnünk. Elérkeztünk az egészségügyi tevékenységünknek a korlátozásához, ahol a betegfogadást és a fekvőbeteg ellátást tovább folytatjuk, azt nem szüneteltetjük, de korlátozott formában, térben és időben a betegek terápiás lehetőségeit be kellett korlátoznunk és a járóbetegeinknek a terápiás szolgáltatásait ideiglenesen fel kellett függesztenünk.” - tájékoztatott Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója.

A szakrendelések többsége továbbra is működik, a konzultáció azonban telefonon zajlik, és csak sürgős esetben, tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében van lehetőség személyes megjelenésre. Az előjegyzési rendszer folyamatosan működik, ez szintén telefonon vagy elektronikus úton érhető el. Folyamatosan zajlik a betegutak, a társalgók és a közös helyiségek fertőtlenítése. Azok, akik a kialakult helyzetben nem szeretnék igénybe venni a kezeléseket, lemondhatják azokat, térítéses szolgáltatás esetén a befizetett összeget visszautalja az intézmény.

„Vannak olyan szakrendeléseink, amelyek átmenetileg szünetelnek, de a szakrendelőkben lévő kollégák szívesen adnak felvilágosítást, hogy a beteg adott esetben adott problémájával kihez tud fordulni, illetve, hogy milyen más intézményt tud felkeresni. Itt szeretném megjegyezni, hogy az intézet területére való bejutást is e hét eleje óta korlátoztuk a kórházparancsnokoknak a részvételével illetve ajánlása alapján. A hévízi kórháznak a területére csak az úgynevezett Ady utcai sorompós bejáratnál lehet bejutni, valamint a fedett fürdő épületébe a város felől lehet bejutni, és ezen a bejáraton keresztül a gyógyszertár, illetve a szakrendelések érhetők el.” - tette hozzá a főigazgató.

Dr. Kvarda Attila arról tájékoztatott, a hévízi kórházat a mai napig még nem jelölték karanténkórháznak. Hozzátette, az Operatív Törzs dönt arról, hogy mely intézmények kapnak feladatot a koronavírusos betegek ellátása kapcsán, és ebben a listában a hévízi kórház jelenleg nincs benne.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár