+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rajzpályázat a költészet napjára
2020. április 7. kedd 19:12 - Keszthely
Rajzpályázat a költészet napjára
A koronavírus teljesen átírja a mindennapokat. Bár 1964 óta ünnepnap április 11. ,a magyar költészet napja. Azon a napon számos rendezvénnyel ünneplik az irodalmat, a költészetet. Keszthelyen a Fejér György Városi Könyvtárban évek óta megrendezik a József Attila területi szavalóversenyt. Sajnos ez az idei évben elmarad, de helyette pályázatot hirdettek versbarátok számára.

József Attila és az irodalom előtt tisztelegtek a minden évben meghirdetett szavalóverseny résztvevői a Fejér György Városi Könyvtárban. Általános és középiskolás tanulók neveztek a költészet napja alkalmából meghirdetett versenyre ahol a kötelező és szabadon választott művek előadásával is megmutatták, hogy nem csak a magyar líra kiemelt ünnepnapján, hanem a feltörekvő kortárs generáció műveiben is folyamatosan foglalkoznak versekkel. A Fejér György Városi Könyvtár, a szigorításokat betartva egy egészen új megoldást talált a magyar költészet megünneplésére.

"Szerettünk volna egy olyan felhívást közzétenni – mivel most ebben az évben elmaradnak a szokásos rendezvényeink és elmarad sajnos a József Attila szavalóverseny is ami egy megyei rendezésű és területi fordulójával Keszthely város könyvtára is részt vesz- ezért azt gondoltuk,hogy meghirdetünk egy olyat a versbarátok és a diákok körében, hogy mindenki a kedvenc versének egy részletével pályázhat, aminek az illusztrációját elkészíti és azt beküldi számunkra. az infogyvk.hu címre ."-mondta el a könyvtár megbízott igazgatója, Szabóné Mikla Éva.

A könyvtár vezetője elmondta továbbá, hogy az oktatási intézmények megkapták a felhívást. A költészetnapi pályázathoz már lehet küldeni a pályamunkákat.

"A beküldési határidő, az április 9. Várjuk mindenkinek az alkotását. Annyit szeretnénk kérni,hogy amennyiben hozzá járulnak ill. a szülők hozzájárulnak akkor a diákok nevét, ha diákról van szó,akkor mindenféleképpen az iskoláját és az évfolyamát írja rá a művének a jobb alsó sarkába. Hogy ha pedig felnőttről van szó, akkor csak a nevét és a településének a nevét kérjük ráírni."

A beérkezett alkotásokból egy virtuális kiállítás nyílik, amit a könyvtár honlapján és közösségi oldalakon is meg lehet majd nézni. A későbbi tervek között pedig szerepel egy olvasótermi tárlat is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus