Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Rajzpályázat a költészet napjára
2020. ápr. 7. kedd | Keszthely
Rajzpályázat a költészet napjára
A koronavírus teljesen átírja a mindennapokat. Bár 1964 óta ünnepnap április 11. ,a magyar költészet napja. Azon a napon számos rendezvénnyel ünneplik az irodalmat, a költészetet. Keszthelyen a Fejér György Városi Könyvtárban évek óta megrendezik a József Attila területi szavalóversenyt. Sajnos ez az idei évben elmarad, de helyette pályázatot hirdettek versbarátok számára.

József Attila és az irodalom előtt tisztelegtek a minden évben meghirdetett szavalóverseny résztvevői a Fejér György Városi Könyvtárban. Általános és középiskolás tanulók neveztek a költészet napja alkalmából meghirdetett versenyre ahol a kötelező és szabadon választott művek előadásával is megmutatták, hogy nem csak a magyar líra kiemelt ünnepnapján, hanem a feltörekvő kortárs generáció műveiben is folyamatosan foglalkoznak versekkel. A Fejér György Városi Könyvtár, a szigorításokat betartva egy egészen új megoldást talált a magyar költészet megünneplésére.

"Szerettünk volna egy olyan felhívást közzétenni – mivel most ebben az évben elmaradnak a szokásos rendezvényeink és elmarad sajnos a József Attila szavalóverseny is ami egy megyei rendezésű és területi fordulójával Keszthely város könyvtára is részt vesz- ezért azt gondoltuk,hogy meghirdetünk egy olyat a versbarátok és a diákok körében, hogy mindenki a kedvenc versének egy részletével pályázhat, aminek az illusztrációját elkészíti és azt beküldi számunkra. az infogyvk.hu címre ."-mondta el a könyvtár megbízott igazgatója, Szabóné Mikla Éva.

A könyvtár vezetője elmondta továbbá, hogy az oktatási intézmények megkapták a felhívást. A költészetnapi pályázathoz már lehet küldeni a pályamunkákat.

"A beküldési határidő, az április 9. Várjuk mindenkinek az alkotását. Annyit szeretnénk kérni,hogy amennyiben hozzá járulnak ill. a szülők hozzájárulnak akkor a diákok nevét, ha diákról van szó,akkor mindenféleképpen az iskoláját és az évfolyamát írja rá a művének a jobb alsó sarkába. Hogy ha pedig felnőttről van szó, akkor csak a nevét és a településének a nevét kérjük ráírni."

A beérkezett alkotásokból egy virtuális kiállítás nyílik, amit a könyvtár honlapján és közösségi oldalakon is meg lehet majd nézni. A későbbi tervek között pedig szerepel egy olvasótermi tárlat is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
A részletekről Kocsondiné Eisnekorb Györgyivel, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgetünk.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Könyvkiállítást nyitottak a könyvtárban a hazai zsidóság deportálásának 80. évfordulóján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.