+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A talpra állást tervezi már most Hévíz
2020. április 3. péntek 15:59 - Hévíz
A talpra állást tervezi már most Hévíz
A koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére szolgáló intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Papp Gábor. Hévíz polgármestere hangsúlyozta, a főként turizmusból élő városban minden mindennel összefügg, így az összes szolgáltatót figyelembe vették az elemzés során. Kiemelte, Hévízre több mint 4000 ember jár dolgozni a térségből, így fontos volt, hogy részletesen áttekintsék a lehetőségeket.

A hévízi utcákon jelenleg gyakorlatilag megszűnt az élet. A szállodák mind bezártak, és az üzletek többsége sincs nyitva a vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

Hévízen is elemezték ennek helyzetét, mellyel kapcsolatban több intézkedést is bevezetnek. Papp Gábor polgármester tájékoztatóján elmondta, elsődlegesen a személyek védelme a legfontosabb, de a megkezdett a fejlesztéseket is folytatják a városban.

„Az egyik oldalon bevétel kieséseink vannak, a másikon vannak bevétel növekedéseink, de meg kell tartanunk az egyensúlyt, hogy amikor a talpra állás előtt vagyunk, akkor mind marketingben, mind programokban vagy attrakciókban azonnal és gyorsan tudjuk visszahozni a vendégeket.” 

A polgármester arról is tájékoztatott, a városban minimális az elbocsátások száma. A helyi lakosok és a hévízi vállalkozók számára több kedvezményt is biztosítanak. A parkolás hetek óta ingyenes, számos helyen 50%-kal mérsékelték a bérleti díjakat, az adóügyekben halasztásokat és engedményeket terveznek, valamint elengedik a közterület foglalási díjakat is. Az intézkedések sokakat érintenek, hiszen Hévízre több mint 4000 ember jár dolgozni a környező településekről.

„Nagyon megfontoltan, előrelátóan, nem csak a mára gondolva, hanem a holnapra is gondolva hozzuk meg ezeket a döntéseinket. És az egyensúlyokat minden esetben meg kell tartanunk. És én azt gondolom, hogy ez minden vállalkozásra is ugyanúgy vonatkozik, hogy egy kicsit átgondoltabban, globálisabban, előrelátóan kell gondolkodni a veszteségek minimalizálása, de a talpra állás maximalizálása mentén.” - tette hozzá a polgármester.

Papp Gábor szerint minden intézkedést el fognak követni, hogy a veszélyhelyzet elmúlása után minél gyorsabban fellendüljön a város.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár