+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szociális szféra és önkéntesek is kapnak maszkokat
2020. április 1. szerda 16:58 - Keszthely
A szociális szféra és önkéntesek is kapnak maszkokat
100 darab mosható maszkot vett át Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a Krokker házaspártól. A védőfelszerelés egy része az Egyesített Szociális Intézményhez kerül, a másik részét pedig olyan önkéntesek kapják, akik vállalták, hogy segítenek az időseknek bevásárlásban, csekkbefizetésben. Nagy Bálint kiemelte, a keszthelyi civilek ismét megmutatták, hogy képesek összefogni egy jó ügyért.

Még mindig készülnek a védőmaszkok a Krokker házaspár varrodájában. Krokker Mónika és férje az elsők között vállalták Keszthelyen, hogy a rendelkezésükre álló anyagokból maszkokat varrnak elsősorban az egészségügyi dolgozók számára. Mindemellett azoknak is segítettek, akik saját maguknak szerettek volna védőfelszerelést készíteni. A házaspár közel 1500 maszkot varrt meg az elmúlt hetekben, ezt folyamatosan juttatták el a intézményeknek.

„Egy napot töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk a legköltségkímélőbb maszkformát, úgy, hogy hatékony is legyen. Közel, mondhatom azt is, hogy 1500 maszkot varrtunk. 1368 volt a hétvégéig, és tegnap még 100-100 darabot sikerült levarrni, amit még így kiosztogatunk. Elfogyott a gumink, ami nagyon fontos kelléke a maszknak, hogy tovább folytassuk a munkát. Örömünkre telt, hogy tehettünk valamit a kis közösségünkért.” - tájékoztatott Krokker Mónika, a Creative Textil Studio tulajdonosa.

A maszkok elkészítéséhez Nagy Bálint, Keszthely polgármestere is ajánlott fel anyagot. A város elöljárója kedden 100 darab maszkot vett át a készítőktől, ezek a város szociális intézményébe kerülnek, valamint olyan önkéntesekhez, akik az idősek ellátásában – így bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, csekkbefizetésben – segítenek. Nagy Bálint elmondta, nagy öröm, hogy Keszthelyen ismét összefogtak a civilek egy jó ügy érdekében.

„Keszthely ismét büszke lehet azokra a civilekre, azokra az itt dolgozó emberekre, azokra az itteni vállalkozásokra, akik most önzetlenül, önkéntesen összefogtak és egy olyan közösségi fontos célért dolgoznak, mint ez a mostani. Azért, hogy segítsék a közösségüket, segítsék azokat az embereket, akik egészségügyben vagy szociális ügyben, szociális ellátásban dolgoznak. Természetesen azokat a rászoruló lakókat is, akik bár nem az érintett területeken dolgoznak, de azért, hogy ki tudjanak menni boltba például, patikába, gyógyszertárba, vagy önkéntes segítőként segítsék a rászorulókat.” - emelte ki Keszthely polgármestere.

A mosható és újra felhasználható maszkok az elmúlt hetekben eljutottak Keszthely összes egészségügyi és szociális intézményébe. A védőfelszerelés nagy segítséget jelent a frontvonalban dolgozók számára, így többen fejezték ki hálájukat a Krokker házaspárnak a közösségi oldalakon. Nagy Bálint személyesen mondott köszönetet a vállalkozóknak az áldozatos munkáért.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus