+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szociális szféra és önkéntesek is kapnak maszkokat
2020. április 1. szerda 16:58 - Keszthely
A szociális szféra és önkéntesek is kapnak maszkokat
100 darab mosható maszkot vett át Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a Krokker házaspártól. A védőfelszerelés egy része az Egyesített Szociális Intézményhez kerül, a másik részét pedig olyan önkéntesek kapják, akik vállalták, hogy segítenek az időseknek bevásárlásban, csekkbefizetésben. Nagy Bálint kiemelte, a keszthelyi civilek ismét megmutatták, hogy képesek összefogni egy jó ügyért.

Még mindig készülnek a védőmaszkok a Krokker házaspár varrodájában. Krokker Mónika és férje az elsők között vállalták Keszthelyen, hogy a rendelkezésükre álló anyagokból maszkokat varrnak elsősorban az egészségügyi dolgozók számára. Mindemellett azoknak is segítettek, akik saját maguknak szerettek volna védőfelszerelést készíteni. A házaspár közel 1500 maszkot varrt meg az elmúlt hetekben, ezt folyamatosan juttatták el a intézményeknek.

„Egy napot töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk a legköltségkímélőbb maszkformát, úgy, hogy hatékony is legyen. Közel, mondhatom azt is, hogy 1500 maszkot varrtunk. 1368 volt a hétvégéig, és tegnap még 100-100 darabot sikerült levarrni, amit még így kiosztogatunk. Elfogyott a gumink, ami nagyon fontos kelléke a maszknak, hogy tovább folytassuk a munkát. Örömünkre telt, hogy tehettünk valamit a kis közösségünkért.” - tájékoztatott Krokker Mónika, a Creative Textil Studio tulajdonosa.

A maszkok elkészítéséhez Nagy Bálint, Keszthely polgármestere is ajánlott fel anyagot. A város elöljárója kedden 100 darab maszkot vett át a készítőktől, ezek a város szociális intézményébe kerülnek, valamint olyan önkéntesekhez, akik az idősek ellátásában – így bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, csekkbefizetésben – segítenek. Nagy Bálint elmondta, nagy öröm, hogy Keszthelyen ismét összefogtak a civilek egy jó ügy érdekében.

„Keszthely ismét büszke lehet azokra a civilekre, azokra az itt dolgozó emberekre, azokra az itteni vállalkozásokra, akik most önzetlenül, önkéntesen összefogtak és egy olyan közösségi fontos célért dolgoznak, mint ez a mostani. Azért, hogy segítsék a közösségüket, segítsék azokat az embereket, akik egészségügyben vagy szociális ügyben, szociális ellátásban dolgoznak. Természetesen azokat a rászoruló lakókat is, akik bár nem az érintett területeken dolgoznak, de azért, hogy ki tudjanak menni boltba például, patikába, gyógyszertárba, vagy önkéntes segítőként segítsék a rászorulókat.” - emelte ki Keszthely polgármestere.

A mosható és újra felhasználható maszkok az elmúlt hetekben eljutottak Keszthely összes egészségügyi és szociális intézményébe. A védőfelszerelés nagy segítséget jelent a frontvonalban dolgozók számára, így többen fejezték ki hálájukat a Krokker házaspárnak a közösségi oldalakon. Nagy Bálint személyesen mondott köszönetet a vállalkozóknak az áldozatos munkáért.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó