+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csak indokolt esetben látogassuk a temetőket!
2020. április 2. csütörtök 19:04 - Keszthely
Csak indokolt esetben látogassuk a temetőket!
Központi szabályozás ugyan nem tér ki a temetők rendjére a koronavírus miatt,de a veszélyhelyzet kihirdetése alapján csak indokolt esetben tartózkodhatunk otthonunktól távol. Vonatkozik ez esküvőkre és temetésekre is amiket kizárólag szűk családi körben lehet megtartani. A temetők nyitvatartási rendje azonban nem változik.

A kijárási  korlátozásról szóló, a kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között. A megjelölt idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. Arra nem utal a rendelet, hogy rokonaink, ismerőseink sírjához kimehetünk-e a temetőbe. A keszthelyi köztemetőkben közel kilenc ezer sírhelyet gondoznak. A temetők nyitva tartásáról a megszokottól eltérő rendelet nem született.

"A temetők nyitva tartásában nem történt változás. Reggel 7-től este 8-ig nyitva vannak a temetők. A munkákat azt leszűkítettük. Csak ami nagyon fontos, azt végezzük el. Hozzátartozók most már azért látszik, hogy kevesebben járnak a temetőbe, de még mindig vannak. Amire szeretnénk felhívni a figyelmet, az az, hogy lehetőleg egyénenként jöjjenek a temetőbe, tehát ne csoportosan. Ne összeverődve beszélgessenek a hozzátartozók a síroknál."-mondta el a VÜZ Kft. temetkezési részlegének vezetője, Kisantal Ferencné.

A sírokkal, azok karbantartásával kapcsolatban az üzemeltető kéri a lakosságot, hogy telefonon érdeklődjön. Az iroda ugyan nyitva tart, de ott csak  a temetések szervezését végzik. A temetések továbbra is lebonyolíthatóak, azonban csak a szűk család vehet részt a szertartáson. - mondta a részlegvezető. A temetések kapcsán megkerestük Tál Zoltán plébánost is aki a következő tájékoztatást adta.

"A temetések viszonylatában talán egy vagy két temetésünk volt azóta, hogy a törvények kijöttek, a kormány rendelkezései,Igazából véve nem tudom és aggódom, hogy a halottainkkal mi történik mert egyáltalán egy visszajelzés nem érkezik, hozzánk. Senkitől sem,egy család jelezte, hogy az idős, több mint 90 éves édesapjuk meghalt. A család egy része külföldön él és a családtagok ha haza tudnak jönni, akkor lesz temetés. Nagyon remélem, hogy az egyházi temetéseket a járványos idő elmúltával valóban el tudjuk végezni. Gyászmisét tudunk mondani halottainkért és örök nyugalomra helyezzük elhunytjainkat."

A rendelkezés kapcsán sokakban felmerül a kérdés, hogy kimenni a sírkertekbe hitéleti tevékenységnek vagy egyéni szabadidős célú gyalogos közlekedésnek számít-e, ugyanis ezeket engedélyezi a rendelet. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk mi emberek. A hirtelen jött veszély a tömeges megbetegedések elkerülése miatt hozott intézkedések betartása nagy fegyelmet kíván. Érdemes átgondolni,hogy a jelenlegi járványos helyzetben ne válasszuk-e inkább a temető helyett az otthoni csendes megemlékezést.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó