+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1000 darab szájmaszkot készítenek az Asbóth iskolában
2020. március 31. kedd 18:42 - Keszthely
1000 darab szájmaszkot készítenek az Asbóth iskolában
1000 db mosható maszk készítését vállalták az Asbóth Sándor Szakgimnázium oktatói és diákjai. A projekthez önként csatlakozó tanulók minden nap 100 db-ot vállaltak, melyeket az iskola tanműhelyében készítenek el. Az első 200 maszkot Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás ifjúságpolitikáért felelős képviselő hozta el az intézményből.

Zajlik a munka az iskola kollégiumában található tanműhelyében. A szakoktatók és a diákok folyamatosan készítik a mosható maszkokat. Az intézmény a fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól mintegy félmillió forint értékben kapott anyagot, melyből körülbelül 1000 db maszkot tudnak elkészíteni. A fiatalok önként jelentkeztek a feladatra. Az iskola vezetése pedig ez időre felmentette őket az online tanulás alól. Őket egy másik időpontban fogják oktatni a pedagógusok.

„A munkatársaim ajánlották fel azt a lehetőséget, hogy ők szívesen használnák az intézménynek a tanműhelyét és a diákokkal beszélve és a diákok szüleivel beszélve szintén pozitív visszajelzéseket kaptunk. 4-5 diák és 4-5 munkatárs folyamatosan bent van és dolgozik, illetve körülbelül még ugyanennyien dolgoznak otthonról. Voltak olyanok, akik szívesen bejöttek volna, de távolabb laknak és 2-3 buszos átszállással tudtak volna jönni. Ezelet természetesen nem kértük, viszont gépjárművel kiszállítjuk az anyagot és vannak, akik otthon varrnak.” - mondta el Csótár András igazgató.

Az iskolában tegnap délelőtt látogatást tett Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás ifjúságpolitikáért felelős képviselő, akik szendvicset és üdítőket hoztak a szorgoskodók számára. A város elöljárója köszönetét fejezte ki a segítségért, majd átvette az első 200 darab elkészült szájmaszkot. Mint ismertette, ezeket a védőeszközöket elsősorban azok az önkéntesek kapják, akik az időseknek segítenek.

„Mivel az önkormányzati és nem önkormányzati fenntartású intézményekhez eljutott már az intézmények vezetői által meghatározott kellőszámú maszk, most elsődlegesen azok a civil segítők, önkéntesek fogják megkapni ezeket a maszkokat, akik saját szabadidejükben önkéntesen segítenek például bevásárlásban mondjuk idősebb embereknek vagy esetleg csekkek befizetésében, gyógyszertárban gyógyszerek kiváltásában, postára menetelben. És hogyha ők is megkapták a maszkot, akkor utána pedig igény szerint a keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal vállalta azt, hogy segít a keszthelyi lakosoknak igény szerint ezeket a maszkokat eljuttatni.”

Az Asbóth Szakgimnázium vezetése tájékoztatott, várhatóan újabb nyersanyagot fognak a meglévő mellé beszerezni, így még több maszkkal tudnak segíteni. A védőeszközök igényléséhez az Ifjúsági Kerekasztalt a 06-20-26-26-796-os telefonszámon lehet elérni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus