+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Két koronavírusos betegről tudnak Vonyarcvashegyen
2020. március 26. csütörtök 17:50 - Vonyarcvashegy
Két koronavírusos betegről tudnak Vonyarcvashegyen
Két koronavírusos betegről van tudomása a vonyarcvashegyi önkormányzatnak. Tájékoztatta televíziónkat Pali Róbert. A polgármester elmondta, a betegek hatósági házi karanténban vannak, a település lakosai védelmében pedig több intézkedést is bevezettek. Lezárták a játszótereket és a Lidó strand is határozatlan ideig bezárta kapuit a látogatók előtt.

A polgármester a közösségi oldalon is megosztotta közleményét, mely szerint csütörtök délután 2 óráig két Vonyarcvashegyen tartózkodó személynél mutatták ki a koronavírust az egészségügyi szakemberek. A járvány elleni védekezés miatt stábunk videóhívással kereste meg a település első emberét, aki tájékoztatott, mind a ketten idősek, nem külföldről érkeztek a településre. Az egészségi állapotukból kifolyólag jelenleg házi karanténban zajlódhat a kezelésük.

„Természetesen a tisztifőorvos, illetve a hatóságok is ezt nyomon követik. A mi részünkről  megpróbálunk a magunk mérten segíteni számukra. Ezen kívül 7 olyan személy van Vonyarcvashegyen, aki hatósági határozat alapján házi karanténban van megfigyelésen. Ők mind külföldről tértek haza. Itt jegyezném meg, hogy most készült el minden 65 év feletti lakosnak egy szóróanyag, amit most ezekben a percekben viszünk ki a postaládákba.” - ismertette Pali Róbert polgármester.

A szórólap korábban digitális formában is megjelent már, de a papíralapú tájékoztatást is fontosnak tartják a településen. A polgármester ebben is fokozottan felhívta a figyelmét azoknak, akik külföldről tértek haza, hogy térjenek önkéntes karanténba. Arra is kitért, hogy aki a karantén szabályait megsérti, az a büntetőjogi felelősségen felül közigazgatási szabálysértést követ el, amely 30.000-5 millió forintig terjedő bírságot vonhat maga után. A településen több intézkedést is bevezettek a lakosok védelme érdekében.

„Mivel több volt az ide leköltöző Vonyarcvashegyre, akár a fővárosból, akár Győrből, Szombathelyről, sok helyről, mert bennünket választottak, egyrészben büszkék vagyunk arra, hogy ennyire számítanak Vonyarcvashegyre, de mivel a többség nem tartotta be ezt a vészhelyzetre vonatkozó Magyar Kormány általi felhívást, ezért a játszótereinket is körbeszalagoztuk, nem lehet látogatni, illetve a közösségi Lidó strandunkat is bezártuk.” - tájékoztatott a település első embere.

A polgármester hozzátette, folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket is. A karanténban lévők és a szociális rászorulók számára a közkonyhából folyamatosan érkezik az ellátás. Az önkéntesek a polgármester által aláírt és lepecsételt igazolvánnyal próbálják a biztonságérzetet növelni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó