+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egységcsomagokkal és meleg étellel segít az önkormányzat
2020. március 26. csütörtök 17:27 - Keszthely
Egységcsomagokkal és meleg étellel segít az önkormányzat
Elkezdődött a meleg ebédek és az egységcsomagok kiszállítása a GESZ-nél Az önkormányzat ellátó szervezete azoknak az idős embereknek segít, akik jelezték, hogy bevásárlásaikat nem tudják megoldani a járványügyi helyzetben. Az intézmény munkatársai a gyógyszerkiváltásban és a csekkbefizetésben is segítenek, az önkormányzat pedig ingyenes parkolási lehetőséggel járul hozzá a civil segítők munkájához.

Tele vannak a polcok a Gazdasági Ellátó Szervezet konyháján. Az intézménybe az elmúlt napokban több szállítmány is érkezett annak érdekében, hogy ki tudják elégíteni a felmerülő igényeket. A járványra való tekintettel már nem csak a szociálisan rászorulók jogosultak a segítségre, hanem azok az idős emberek is, akiknek családtagjaik, barátaik nem tudnak segíteni a bevásárlásban. A GESZ konyhavezetője azt mondja, folyamatos az utánpótlás.

„A jelenlegi helyzetben felkészült a Gazdasági Ellátó Szervezet üzemi konyhája az igények kielégítésére. Jelen pillanatban 50 adag egységcsomagnyi árut rendeltünk be, ezeknek a kiszállítása a holnapi nap folyamán, tehát csütörtökön már megkezdődik. Természetesen az igényekhez folyamatosan tudunk alkalmazkodni és a raktárkészletet ehhez tudjuk igazítani.” - tájékoztatott a GESZ konyhavezetője, Lazaridisz Szokratész.

A szervezet munkatársai porciózzák az ebédet mindazoknak, akik éltek ezzel a szolgáltatással. A háromfogásos meleg étel változatos és a visszajelzések szerint nagyon finom is. Az intézmény nem csak a főzést, hanem az ételek házhoz szállítását is vállalja. Az idős emberek számára nagy segítség ez.  

Az önkormányzat nem csak meleg ebéd kiszállításával segíti az időseket. Egységcsomagokat is összeállítanak alapvető élelmiszerekből, így segítve azt, hogy az időseknek ne kelljen boltba menniük. A járványhelyzetre való tekintettel Keszthely alpolgármestere – aki az ellátásért is felel - Skype-on adott interjút.

„Van egy alapcsomag, amelyben kenyér, tej és alma van. Van egy olyan csomagunk, ami alapvető, heti élelmiszerekről szól, amiben van vagdalt, májkonzerv. száraztészta, burgonya, tojás, leveskocka, kenyér természetesen, tej és alma. Illetve van egy tartós csomag, hiszen lisztet, rizst, tarhonyát nem kell minden héten venni. Akinek ezek az élelmiszerei elfogynak, ezek a tartós élelmiszerek, az a harmadik csomagból válogathat. tarhonya, rizs, liszt, cukor, filteres tea, étolaj, zsír, vöröshagyma, ecet, száraztészta.” - tájékoztatott Vozár Péterné.

Keszthely alpolgármestere hozzátette, az élelmiszerellátás mellett higiéniás csomagot is összeállítottak, ezt is lehet igényelni. Az önkormányzat munkatársai a gyógyszerek kiváltásában és a csekkek befizetésében is segítenek. Ehhez polgármesteri meghatalmazással rendelkeznek a házhoz érkező segítők.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta, a civilek ezúttal is bizonyítják, milyen nagy dolgokra képesek. Az önkormányzat ezért igyekszik támogatni mindazokat, akik önként vállalják a rászorulók segítését.

„Mai nappal érvénybe lépő döntéseink alapján például olyan új intézkedéseket hoztunk, ami ingyenessé teszi Keszthely teljes területén a parkolást minden olyan magánszemélynek, aki részt vesz a szociális segítségnyújtásban vagy akár a nem szociális alapú segítségnyújtásban a civilek részéről. Ezzel kapcsolatos részleteket a városi hivatalos elérhetőségeken a kollégák részletezik.” - emelte ki a polgármester.

A GESZ szolgáltatására jelenleg mintegy 70-en jelentkeztek, ezeknek egy része azonban nem azonnal kívánja igénybe venni ezt a lehetőséget. Az igényeket továbbra is az ellatas@keszthely.hu címen, illetve a 0683/505-518-as telefonszámon lehet jelezni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus