+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A mentőket szeretnék segíteni
2020. március 25. szerda 17:36 - Keszthely
A mentőket szeretnék segíteni
Folyamatosan érkeznek felajánlások a keszthelyi mentők számára. Cégek és magánszemélyek is ellátják az egészségügyi szakembereket ebéddel, zöldséggel, gyümölcsökkel és süteménnyel is. Az Íz-labor többek között naponta 10 adag ételt készít el a számukra teljesen ingyen.

Készülnek a napi menü ételei az Íz-laborban. Megemelt kapacitású kiszállításra álltak át, sok otthonmaradó lakosnak, illetve home office-ban dolgozónak állítják össze az ebédet. A cég vezetőségének döntése alapján azonban segíteni is szeretnének azoknak, akik napról napra értünk, az egészségünk megőrzése érdekében dolgoznak. Ennek értelmében a keszthelyi mentőknek folyamatosan adományoznak napi 10 adag ételt.

„Az éttermünk vezetősége úgy döntött, hogy ez az, amiben mi ki tudjuk venni a részünket és kötelességünknek is érezzük, hogy segítsünk ebben a helyzetben.” - mondta el Szalai Gábor étteremfőnök. 

A már elkészült ételeket az étterem szakácsai hőálló, egyszer használatos edényekbe tálalják. Többféle, változatos menüt készítnek el naponta. Ottlétünkkor zöldséglevest és szász húslevest csomagoltak el, valamint borzaskát, fokhagymás csirkecombfilét és tofus zöldséges sült rizst is készítettek össze az egészségügyi szakembereknek. A felajánlás az elmúlt hét közepe óta folyamatos. Minden nap próbálnak hozzájárulni a mentők küzdelmeihez az ingyenes ebéddel.

„Úgy döntött a vezetőség, hogy mi mindaddig folytatni fogjuk ezt a támogatást, ameddig a koronavírus elleni küzdelem folyik.” - tette hozzá a szakember.

Az étterem dolgozói úgy vélik, a veszélyhelyzetben fontos az önzetlenség és a segíteni akarás is. Példájukat sokan követik mások is a környékből. A koronavírus-járványi helyzet miatt biztonsági okokból stábunk nem forgathatott a keszthelyi mentőállomáson belül.

Értesüléseink szerint folyamatosan érkeznek a felajánlások a keszthelyi mentők számára.  A pékségek péksüteményekkel kedveskednek, de kaptak már felajánlást egy keszthelyi hamburgerestől is.  Gyenesdiásról egy kisboltból zöldséget, illetve gyümölcsöt  kaptak, de magánszemélyek is folyamatosan  látják el a  mindennapok hőseit például süteményekkel  Az élelmiszereken kívül többek között ózongenerátort is kaptak egy kozmetikustól, illetve egy autókozmetikától, melyeket a mentőautók fertőtlenítésére tudnak használni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó