+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a Csapás út felújítása
2020. március 25. szerda 16:10 - Keszthely
Megkezdődött a Csapás út felújítása
A Zsidi és a Rezi úti csomópontok között, 850 méter hosszúságban kap új burkolatot és szegélyezést a Csapás út. A beruházó Magyar Közút tájékoztatása szerint bruttó 135 millió forintba kerül a kivitelezés. A befejezési határidő június 15., ez a járványügyi helyzet miatt változhat.

Jelenleg a pályaburkolat visszamarását végzi a kivitelező a Csapás úton. A Zsidi út és a Rezi út közötti 850 méteres szakaszt újítják fel. A beruházó Magyar Közút tájékoztatása szerint lehetséges, hogy bizonyos helyeken a teherbírás-elégtelenséget is javítani kell. Ezt követően két réteg aszfalt megerősítést kap a meglévő burkolat. A munkálatok során javítják a szegélyeket és felülvizsgálják a vízelvezető rendszert is.

Mórocz József, a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóság igazgatója: „Ezt a munkát az úgynevezett 100 milliárdos útfelújítási program keretében végezzük. Ez egy országos program, minden megye részesült ilyen útfelújítási lehetőségben és Zala megyében az egyik projekt a Csapás útnak egy 850 méteres szakaszának a felújítása.A szerződéses határidő az június 15. a befejezési határidő vonatkozásában. Most ez abban az esetben módosulhat esetlegesen, hogy itt a járványüggyel kapcsolatban esetleg olyan helyzet állna elő, hogy a kivitelezőtől vissza kell, hogy vegyük a munkaterületet.”

A Közút statisztikái szerint ez egy rendkívül terhelt útszakasz, annak ellenére, hogy 2013-ban elkészült a 71-es főút Keszthelyt elkerülő nyomvonala. A szakemberek szerint a Csapás út ezen része egyfajta belső elkerülő útként funkcionál.

A koronavírus elleni védekezést szem előtt tartva Nagy Bálint videóhívás keretében nyilatkozott televíziónknak. A polgármester elmondta a járvány körülményeihez alkalmazkodni kell, de az élet nem állhat meg: „Azt gondolom, hogy amellett hogy mindent megteszünk a keszthelyi emberek védelme érdekében, a keszthelyi vállalkozások védelme érdekében, amellett nagyon fontos, hogy az élet nem áll meg, nem állhat meg. Ha más is került most prioritásba, de fontosnak tartom, hogy folytatódjanak azok a fejlesztések, akár útfelújítások, infrastruktúra fejlesztések,a mik a város szempontjából fontosak és hosszú távon is meghatározóak.”

A polgármester hozzátette: a város belső részeiből nagy forgalmat vezet ki ez az út. Nem csak személy-, hanem teherforgalommal is nagyban terhelt a Csapás út, ezért is vált időszerűvé ez a beruházás. 

 „1995-ben volt teljes felújítás utoljára ezen a szakaszon és részleges felújítások is körülbelül 20 évvel ezelőtt történtek meg. Úgyhogy én azt gondolom, hogy mind az út terheltsége, mind az állapota miatt erősen indokolt volt már az, hogy erre a felújításra sor kerüljön” - fogalmazott Nagy Bálint. 

A generálkivitelező a Duna Aszfalt Kft., alvállalkozóként a munkák javát a Horváth-Ép Kft. végzi. A felújítás bruttó 135 millió forintba kerül.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó