+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Üzemszünetre állnak át a hévízi szállodák
2020. március 24. kedd 17:43 - Hévíz
Üzemszünetre állnak át a hévízi szállodák
Folyamatosan zárnak be a szállodák országszerte a koronavírus-járvány miatt. Hévízen is az összes hotel üzemszünetre vált. Az intézmények tájékoztatása szerint egyes helyeken jelenleg néhány vendég még van, azonban mindannyian a hazautazásukat intézik. A város polgármestere szerint bár hatással lesz a leállás a turizmusra, bíznak abban, hogy az nyártól ismét fellendülhet.

Üresen áll ennek a hévízi szállodának a vendégek számára fenntartott parkolója. A bejárat előtti padokon sem várakozott senki, az erkélyeken egyetlen ablak sem árulkodott arról, hogy valaki lakna abban a szobában.  A hétvégén már csak elvétve volt egy-két vendégük, akik a hazautazásukról gondoskodtak. A koronavírus-járvány miatti üzemszünetről múlt pénteken egyeztettek a szállodaigazgatók a város polgármesterével.

„Ez az üzemleállás ezekben az esetekben érinti a dolgozókat is. De a tapasztalunk szerint és a szállodaigazgatók elmondása szerint nagyon humánusan jártak el a dolgozókkal. Többféle variációt ajánlottak fel nekik és én azt látom, hogy példaértékűen viselkedtek ebben a szállodák, azontúl, hogy az önkormányzatnak is minden segítséget felajánlottak akár árukészlettel és más dolgokkal kapcsolatosan is.” - vélekedett Papp Gábor  polgármester.

A polgármester hozzátette, reményeik szerint néhány hónapos leállásról van csak szó, de megtettek minden szükséges óvintézkedést a járvány gyorsabb továbbterjedésének megfékezése érdekében. Mint fogalmazott, Hévíz mindenkit megvár, így a veszélyhelyzet lejárta után reménykednek abban, hogy gyorsan újra fel tud lendülni a város. A koronavírus-járvány miatti leállás azonban nagy hatással lehet a turizmusra. A hévízi szakemberek szerint a gyógyszállodák fogják kevésbé megérezni a negatívumokat, hiszen az ide érkező vendégek nem csak üdülési szándékkal érkeznek a városba.

„Azok a gyógykezelések, amik évről évre be vannak ütemezve, akár TB támogatással, akár önkéntesen, megelőzési célból vagy rehabilitációs célból ezek a kezelések most sajnos nem tudnak folyni úgy, ahogy a vendégek ezt megszokták. Nekünk ebben is felelősségünk van, hogy ezeket a vendégeket amint lehet, rögtön, újra tudjuk fogadni és újra tudjunk az egészségükért tenni. Hiszen teljesen más egy egészségturista, egy gyógyvendég motivációja, mert ő érzi a saját testén, hogy neki szüksége van arra, hogy megkapja ezeket a kezeléseket.”   - mondta el H. Horváth Orsolya a polgármester turisztikai főtanácsadója.

A szakemberek arra számítanak, hogy a nyári szezonban ismét fellendülhet a turizmus. Ezt követően előreláthatólag minimum fél év szükséges ahhoz, hogy a tavalyi szintre visszaálljon a forgalom. A polgármesteri főtanácsadó szerint nagy szerepe lesz a későbbiekben a belföldi turizmusnak, mivel kevesebben mernek egy ideig külföldre utazni.

„Ezzel támogathatjuk is a hazai gazdálkodókat, a hazai szállítókat. Gyakorlatilag minden iparágat támogatunk azzal, hogyha a környezetünkből választunk szolgáltatást, ha a környezetünkből választunk akár élelmiszereket vagy akár turisztikai szolgáltatásokat.” - tette hozzá a főtanácsadó.

A szakág dolgozói azt javasolják a pihenni vágyóknak, hogy foglalásaikat ne töröltessék, inkább ütemeztessék át azokat a késő nyári, kora őszi időszakra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus