+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre kevesebben vannak az utcákon
2020. március 23. hétfő 17:40 - Keszthely
Egyre kevesebben vannak az utcákon
Egyre többen tartják be a kormány kérését, ezen a hétvégén már sokkal kevesebben voltak Keszthely utcáin. A koronavírus-járvány miatti intézkedéseket többen tartják be, a szabadban igyekeznek minél kevesebb időt tölteni.

Szombaton a Balaton-parton leginkább horgászokkal lehetett találkozni. Elmondásuk szerint ugyanis a keleti szél nagyon kedvező számukra, hogy horogra akadjanak a halak. Nem régen volt telepítés, így többen emeltek ki a vízből pontyot, melyet véleményük szerint ilyenkor tudnak a legkönnyebben fogni. Bár továbbra is javasolt mindenkinek, hogy a koronavírus-járvány miatt, ha tehetik, maradjanak otthon,  van aki úgy gondolja, továbbra sem adja fel a heti rutint.

„Ha a föld alá bújik az ember, akkor is megtalálja a koronavírus. Tehát ez ellen nincs védekezési szer.” - mondta az egyik horgász.

A horgászok mellett elvétve lehetett látni embereket a mólónál. Ők kutyát sétáltattak, kerékpároztak, magányosan járkáltak a part mentén. Olyanok is akadtak, akik munkából hazafelé álltak meg, hogy pihenésképpen megcsodálják a tavat addig, amíg elfogyasztják a hozott forró italukat. A koronavírusról határozott véleményük van.

„Félni kell tőle mindenképpen. Mindenkire fog hatást gyakorolni. Szóval, aki csak teheti, kövesse az operatív törzs utasításait és tanácsait. Akiknek meg tudják, mert dolgozniuk kell, nekik meg kitartást kívánok.” - osztotta meg egy járókelő.

Vasárnap a napsütés sem csábított ki sokkal több embert az utcára. Szinte kihalt volt a Sétáló utca, azon leginkább a polgárőrség teljesített ellenőrzőszolgálatot. A Fő téren is csak olykor-olykor tűnt fel egy-egy sétáló vagy sportoló. Ez a férfi egész héten otthonában volt, most azonban úgy érezte, muszáj kimozdulnia.

„Én 73 éves vagyok, próbálom megúszni, de hát borzalmas. Egyedül vagyok otthon a házban Siófokon, siófoki vagyok, hát ott egyszerűen nem bírom ki. Tehát most kénytelen voltam eljönni kicsit kirándulni egy régi ismerősömmel. Hát itt remélem, hogy itt nem fogom ebben a tömegben, ha itt körülnéznek elkapni semmit. Szerettünk volna ebédelni, hála Isten egy éttermet találtunk és most nem halunk éhen estig.” - mondta el Hidvégi Tamás.

A kijárási tilalmat egyelőre még nem vezették be, azonban mindenkinek ajánlott, hogy csak akkor mozduljon ki, ha halaszthatatlan teendője van.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó