+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Visszatért a tél
2020. március 23. hétfő 17:21 - Keszthely
Visszatért a tél
Hirtelen esett vissza a hőmérséklet szombatról vasárnapra. Egyes helyeken 15 fokos különbséget is mértek a két nap hőfoka között. Bár vasárnap sütött a nap, délután már csak 6 Celsius fokot mutatott a hőmérő, a hőérzetet pedig a szél is rontotta. A hétvégére azonban visszatérhet a tavasz.

Pár napja kezdte megmutatni arcát a tavasz. A fák az enyhe tél után korábban kezdtek el rügyezni és sok virág kibontotta már szirmait. Bár vasárnap is ragyogóan sütött a Nap, folyamatosan rontotta a hőérzetet a viharos szél. Ereje a Fő téren található zászlókon is jól látszott, a lobogók szinte megállás nélkül lebegtek. Az elmúlt héten 20 fok feletti hőmérsékletet is mérhettünk, vasárnap délután már csak 6 fokot mutatott a Vásár téren található városi hőmérő.

A szakemberek szerint bár front nem érkezett vasárnap a térségbe, a 10-15 fokos lehűlés komolyan megterhelheti az egészséges szervezetet is. Tartósan fennmaradhat görcsös fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, illetve ízületi fájdalom is egyeseknél. Alacsony marad a hő –és komfortérzet is a következő napokban is, így nagy a megfázás veszélye. Továbbra is az a tanács, hogy mindenki maradjon otthon, viszont hogyha ezt nem tehetik meg, akkor javasolt a réteges öltözet.

A Balaton-parton is érezhető volt a szél ereje, kisebb hullámok csapdosták a partot. Az előrejelzések szerint a szokatlan hűvös a hét közepéig is megmaradhat a magassági hideg légörvény miatt. A meteorológusok szerint addig mindenképpen télies időjárásra kell számítani.

„Keszthely térségében jelentős csapadék nem várható, igazából szerdán napközben lehet újabb gyenge havazás, illetve akkor már inkább havaseső a város környékén. Összeségében tehát jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de összességében télies időjárásra kell számítani. Ez azt is erősíti, hogy kedden is mindenképpen erős lesz az északi, észak-keleti szél, csütörtökre mérséklődik a légmozgás. A hét második felében ugyanakkor a tőlünk északra lévő markáns anticiklon peremén egy mindenképpen szárazabb és jelentősen melegebb érkezik hazánk fölé, így Keszthely térségébe is.” - mondta el Mesterházy András meteorológus.

Az előrejelzések szerint a hétvégére már visszatér a tavasz. Akár 16-18 fok körül is alakulhat a csúcshőmérséklet.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó