+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az elmúlt hetek intézkedéseiről számolt be Nagy Bálint
2020. március 23. hétfő 15:55 - Keszthely
Az elmúlt hetek intézkedéseiről számolt be Nagy Bálint
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere volt a ma esti Keszthelyi Szemmel vendége. Villányi Eszter a Polgármesteri Hivatal dísztermében beszélgetett a város elöljárójával. A műsorban szó esett a veszélyhelyzet kihirdetése óta meghozott döntésekről és a járvány keszthelyi vonatkozásairól.

Nagy Bálint beszámolt arról, az első intézkedések között volt a rendezvények lemondása, amely a március 15-i ünnepséggel kezdődött és a színházi produkciók, kiállítás megnyitók mellett érinti a Helikoni Ünnepségeket is. Emellett több intézményt is bezártak, valamint szünetel az óvodai és bölcsődei szolgáltatás. Nagy Bálint hozzátette, egy ügyeletes óvoda működik, ahol kevesebb mint 10 gyerek van. Keszthely polgármestere fokozottan kéri a lakosságot a fegyelmezett viselkedésre.

„A szalmai ajánlásokat nagyon-nagyon javasolt figyelembe venni és betartani. Jó néhány olyan terület van, ahol kötelező jellegű rendelkezést az önkormányzat nem tud kiadni, de itt is határozottan és nyomatékosan kérem a tisztelt keszthelyieket, kortól függetlenül, hogy a szakmai ajánlásokat tartsák be. Mindannyiuknak és mindannyiunknak közösségi szinten is ez az érdekünk.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Nagy Bálint kiemelte, az önkormányzat teljes mértékben felkészült arra, hogy segítse a rászoruló idős embereket, a szociális ellátások a személyes ügyfélfogadás kivételével továbbra is zavartalanul üzemelnek. Keszthely polgármestere elmondta, mindenki a saját környezetében élőknek tud a legtöbbet segíteni, ugyanakkor üdvözölte a keszthelyi civil összefogást is.Elhangzott, jelenleg 9 személy van hatósági házi karanténban Keszthelyen, a kórházban pedig nincs igazolt koronavírusos beteg. Nagy Bálint kiemelte, kéri a keszthelyieket, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjanak.

A Keszthelyi Szemmel című műsorunkat teljes terjedelmében itt nézhezik meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó