+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pótnagyik segíthetnek a kisgyermekeseknek
2020. március 11. szerda 17:07 - Keszthely
Pótnagyik segíthetnek a kisgyermekeseknek
Pótnagyik segítségét is igénybe vehetik a kisgyermekes szülők Keszthelyen. Az ADD meg a lehetőséget! Alapítvány szervezésében várhatóan áprilistól alakul meg a Gondoskodó Pótnagyi Szolgálat, melynek keretében heti egy alkalommal vállalják az önkéntesek, hogy vigyáznak és fejlesztik a gyermekeket. A programok a Család és KarrierPONTban lesznek.

Tegnap este ismerkedtek meg egymással a pótnagyi-jelöltek. A programnak egy együttműködésnek köszönhetően a keszthelyi Család és KarrierPONT ad helyszínt. Az ADD meg a lehetőséget! Alapítvány által szervezett programra 12 önkéntes jelentkezett eddig, közülük többen nyugdíjas pedagógusok. A feladatuk az lesz, hogy egy képzés elvégzését követően minden héten vigyázzanak és fejlesszék a 3-10 éves gyermekeket. A pótnagyi-jelöltek szívesen vállalják a feladatot, akik egyébként is gyakorlott nagymamák.

„Van egy csodálatos, szép, nagyon okos, nagyon aranyos unokám, egy István nevű unokám. És amikor szóba került, hogy jöhetek pótnagyinak, természetes, jövök. Másik dolog az, hogy egyedül élek és szeretek tevékenykedni. Szeretem, ha a mindennapjaimba van elfoglaltságom, nem szeretek csak úgy ülni, lenni. Írok, beszélek, tanítok, mindent csinálok, csak ne kelljen tétlenül ülni.” - mondta el Kenesei Aurélia.

A Gondoskodó Pótnagyi Szolgálat ötletét az egyik nyugalmazott óvodapedagógus javaslatára valósítja meg az alapítvány a CSAK-kal közösen. Mint dr. Mészáros Jánosné elmondta, egy előzetes felmérés alapján derült ki, hogy nagy igény van erre a szolgáltatásra. Mint elhangzott, sok olyan család van, ahol vagy távol él a nagyszülő vagy pedig különböző nézeteltérések miatt nem tudják megoldani a gyermekek elhelyezését szükséges esetekben.

„Azt vettük észre, hogy a fiatalok bizony küzdenek otthon azzal, hogy helytálljanak különböző okok miatt és bizony néha nagyon-nagyon jó lenne nekik egy olyan segítség, hogy a gyerekekre egy nagyi, egy olyan generációnak a tagja segítene, akit az ő családjában nem tud elővenni a fiókból.” - ismertette Mészáros Jánosné az Alapítvány titkára.

A Gondoskodó Pótnagyi Szolgálat várhatóan áprilisban kezdődik. A tervek szerint minden szerdán délután 4 és 6 óra között foglalkoznak a gyermekekkel az önkéntesek, de ha igény van rá, később csütörtökönként is lesz erre lehetőség. A pótnagyik jelentkezését folyamatosan várják a szervezők. Az ingyenes szolgálatot egy regisztrációt követően bárki igénybe veheti.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus