+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Koncerteztek a zenetanárok
2020. március 2. hétfő 16:51 - Keszthely
Koncerteztek a zenetanárok
Versenydarabokat szólaltattak meg a Festetics György Zeneiskola pedagógusai. A Zeneiskola Baráti Kör szervezésében tartott hangversenyen Beethoven és Vivaldi egy-egy műve is felcsendült. A zenetanárok mindennapjai az oktatásról szólnak, ugyanakkor számukra is fontos, hogy koncert keretében is megmutassák tanítványaiknak és a zeneszerető közönségnek tehetségüket.

Antonio Vivaldi C-moll fuvolaversenyét szólaltatta meg Kendeh Zsolt a Festetics György Zeneiskola Tanári Zenekarának kíséretével. Az intézmény koncertterme zsúfolásig telt a zenekedvelő közönséggel, a székeken azonban sok növendék is helyet foglalt. A pedagógusok minden alkalommal nagy örömmel készülnek a koncertekre, hiszen úgy vélik, ez arra is jó lehetőség, hogy példát mutassanak a tanítványoknak.        

„A tanár példát ad, példát mutat a tanítványainak, mindegy, hogy milyen hangszeres kollégáról beszélünk. A diák látja azt, hogy mennyi munka van benne, hogyha mondjuk a gyerekek egymás után jönnek órára, abban a pár percben, amíg óraváltás van, akkor addig is gyakorlunk, én is hallottam Zsolt kollégámat, hogy fuvolázott én pedig zongoráztam, tehát minden időt kihasználunk.” - mondta Kósz Gyöngyi, a Festetics György Zeneiskola pedagógusa.

Az iskola pedagógusai jól ismerik egymást, hiszen nap mint nap közösen oktatják a növendékeket. Ennek ellenére nagy szükség van a közös gyakorlásra ahhoz, hogy összhangban szólaljanak meg a hangszerek. A versenydarabok megszólaltatása a pedagógusok kifejezett kérése volt az iskola igazgatója felé. A tanári zenekar pedig nagy örömmel vállalta a szólisták kísérését.

„Legfontosabb az, hogy a tanárok maguk is, az után, hogy befejezték a tanulmányaikat, gyakoroljanak. Ez mindig eléggé bonyolult, mivel aztán jön a család, jönnek a gyerekek, tanítás egész nap, és nem biztos, hogy nagyon sok idő marad. De ennek az értelme az, hogy a tanárok játszanak, szólóznak is és nekiállnak megint gyakorolni, ami nekik is egy nagy élmény és azt hiszem a növendékeiknek is egy nagy élmény.” - emelte ki Bognár Ferenc, a Festetics György Zeneiskola Tanári Zenekarának karnagya.

A koncert a Zeneiskola Baráti Kör szervezésében jött létre. A hangverseny az egyesület bérletes előadásainak egyike. Az eseményen megszólalt az a zongora is, amelyet egy nagylelkű névtelen adományozó támogatásából vásárolt az intézmény. Az iskola fontosnak tartja, hogy az oktatás mellett koncertekkel is megörvendeztesse a növendékeket és a zeneszerető közönséget.

„A zene szebbé teszi az életet, a zenélő másokét. Ez egy Kodály idézet, ami tulajdonképpen a baráti köri bérleten is rajta van. Úgy gondolom, hogy minden hangversennyel tulajdonképpen ezt bizonyítjuk, hogy a mi életünk, a gyerekek élete is értelemszerűen szebb, és a koncerthallgatóknak is remélem, hogy örömet okozunk a muzsikálásunkkal.” - tájékoztatott Bánhidai Tamás, a Festetics György Zeneiskola igazgatója.

A bérletes hangversenyek sora nem ért véget a pedagógusok koncertjével. Májusban a budapesti Molnár Antal Zeneiskola növendékei lépnek fel, a tanév végén pedig a Keszthelyi Jazz Műhely koncertjére várják a közönséget.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó