+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikerek a tollaslabdázóknál
2020. február 28. péntek 14:20 - Keszthely
Sikerek a tollaslabdázóknál
Meglepetés sikerekkel zárták a pécsi tollaslabda diákolimpia területi döntőjét a Keszthelyi Tollaslabda Egyesület sportolói. Keszthely és környéke általános- és középiskoláiból 10 fő volt érdekelt a versenyen, közülük 8-an biztosan ott lehetnek március végén a balatonboglári országos döntőn. A KETE tagjai a jó szakmai irányítás és a szoros közösség miatt is szívesen hódolnak ennek a sportnak. Az elmúlt évhez képest nőtt az egyesület létszáma.

Kató Gergely a tavalyi jó szereplése után idén is eredményesen szerepelt a tollaslabda diákolimpia területi döntőn. A fiatalember megnyerte korcsoportját. Gergő szerint komoly felkészülés van az aranyérem mögött, az országos versenyre is nagy erőkkel készül.: „Mindenképpen országos szinten egy ilyen TOP 8-on belül szeretnék szerepelni. Most ugye intenzívebbek az edzések, egy plusz heti alkalmat is beiktattunk emiatt.”

Gergellyel együtt 10 keszthelyi  tollaslabdázó vett részt a Zala, Somogy és Baranya megyét lefedő területi versenyen. Fazekas Botond megnyerte a legfiatalabbak korcsoportját. A gyenesdiási fiú édesapja hatására kezdett el tollasozni, a sportágat több ok miatt kedveli:„Sokat lehet mozogni, meg jól kiizzadok, meg jók az edzők.” 

A területi versenyről minden korcsoport első 4 helyezettje jutott be a márciusi balatonboglári országos döntőbe. Ez a keszthelyiek szempontjából 8 főnek sikerült, 2 fő pedig 5. helyezettként első tartalék lesz. A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület elnöke, Pintér Ákos sem számított ilyen kimagasló eredményre.

„Többen kihozták magukból a maximumot és versenykörülmények között még jobban teljesítettek, mint edzésen és ez jó, akár hosszú távon a versenyzésre pozitív. Nem blokkolta őket a súly, hogy ott egy komoly verseny van, egy nagy nemzetközi csarnokba volt ez a Multi Alarmnak a csarnokában ez a rendezvény és nem zavarta őket, hanem még jobban szerepeltek, egy kicsit meglepetés talán” - mondta az egyesület elnöke. 

Az országos döntőre nagy erőkkel készülnek a KETE sportolói. Az egyetemi csarnokon kívül egy-két plusz edzést is beiktatnak kültéri pályákon és a kondiparkban. Elsődleges cél a lábmunka és az állóképesség javítása, hiszen Balatonbogláron kétnapos, intenzív verseny vár rájuk.

A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület heti két alkalommal; csütörtökön és vasárnap tart edzéseket. Körülbelül 50 aktív tagjuk van, akik közül általában 30-an vesznek részt egy-egy edzésen. Pintér Ákos elnök mellett Farkas Olivér és Dancsa Barbara tartja a tréningeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

A pécsi tollaslabda diákolimpia területi döntőn elért keszthelyi eredmények:

Leány IV. korcsoport: Farkas Réka 1. hely, Kutasy Kamilla 2. hely

Leány VI. korcsoport: Fonnyadt Kitti 1. hely, Homály Mercédesz 3. hely, Bangó Violetta 5. hely

Fiú I. korcsoport: Fazekas Botond 1. hely

Fiú IV. korcsoport: Kovács-Markó Ákos 2. hely

Fiú V. korcsoport: Klumzer István 5. hely

Fiú VI. korcsoport: Kató Gergely 1. hely, Ménes Botond 3. hely

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó