+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megalakult a KÉVE zöld kommandó
2020. február 20. csütörtök 16:40 - Keszthely
Megalakult a KÉVE zöld kommandó
Az illegális hulladéklerakások felszámolása sürgős ügy – hangsúlyozták a KÉVE tagjai sajtótájékoztató keretében. Dékány Péter önkormányzati képviselő elmondta, Keszthelyen minimum 8 olyan pont van, ahol halomban áll az illegálisan kihelyezett, sokszor veszélyes hulladék. A KÉVE megoldási javaslatokkal fordul az önkormányzathoz.

Összetört televízió, autógumik és többek között nyílászárók is találhatók Keszthely és Cserszegtomaj határában. A területen több veszélyes hulladékot is kihelyeztek ismeretlen személyek. A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület a napokban alapította meg úgynevezett zöld kommandóját, melynek célja, hogy az illegális hulladéklerakó területeket felkutassa.

„Egy rendszeres, akár napias járőrözést és városterületen és közigazgatási területeknek a bejárását folyamatosan foglalja magába. A KÉVE kommandó tagjai és civil önkéntesek segítségével segítjük a közterület feladatellátását és a közterület felügyelőknek a munkáját.” - mondta el Herold János a KÉVE alelnöke.

Az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása régóta húzódó probléma, nem csak a városban, az országban is. Keszthelyen nyolc ilyen területet számoltak össze. Dékány Péter önkormányzati képviselő elmondta, sürgősen cselekedni kell ezek ellen. Erre több megoldást is javasolnának.

„Rendszeres ellenőrzést tartson az önkormányzat szervei. Azonkívül van egy olyan megoldás, amit a cserszegtomajiak csináltak anno, ott is 20 évig szenvedtek ettől a problémától, hogy kiirtják, a tulajdonost kötelezik arra, hogy irtsa ki a bozótot. Ez által kevésbé fogják lepakolni az emberek a szemetet.”

Dékány Péter hozzátette, emellett megoldás lehetne vadkamerák kihelyezése is. A képviselő kitért arra is, véleménye szerint akár pénzbírság bevezetése is szükségessé válthat, amennyiben a tulajdonos nem tartja tisztán területét. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár