+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Magyar Ápolók Napja Hévízen
2020. február 19. szerda 21:25 - Hévíz
Magyar Ápolók Napja Hévízen
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából hévízen is rendeztek ünnepséget. Főigazgatói elismeréseket, valamint a “Tiszteletbeli ápoló” vándordíjat adták át a megjelenteknek. A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban több, mint hatvan ápoló és asszisztens dolgozik.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kultúrtermében a Magyar Ápolók Napja alkalmából az ápolókat, asszisztenseket köszöntötték.

Elsőként Mándó Zsuzsanna orvosigazgató emlékezett meg Kossuth Zsuzsanna gazdag életútjáról. Hangsúlyozta azt is: az ápolók nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségügy működésében. "Azt gondolom, hogy jó minőségű, magas színvonalú szakmai munkát az ő segítségük nélkül nem lehet végezni. Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a mi kórházunkban, a Szent András reumakórházban egy nagyon-nagyon jó szakmai csapat van az ápolónők, egészségügyi szakdolgozók területén, és minden orvos kollégám bátran és biztosan támaszkodhat az ő segítségükre" - mondta.

Kossuth Lajos testvére, Zsuzsanna az 1800-as évek egészségügyi fejlődésének meghatározó alakja volt. Születésének évfordulója alkalmából öt főigazgatói dicséretet adtak át. Májer Sándorné, az “A” osztály főnővér helyettese; a harmincöt éve a kórházban dolgozó Domina Zoltánné, a “D” osztályon harmincnégy éve dolgozó Kiss Eleonóra, valamint a “G” osztály szorgos ápolónője, Szi-Márton Ferencné kapták az elismerést. Ugyancsak főigazgatói dicséretet vehetett át egy diplomás ápoló, Fülöp Jánosné. Úgy véli: az elismerést kolléganői is kapták. Hozzátette: "Igazából ami a szívemnek egy kicsit külön jól esik, hogy ezekkel a lányokkal állhattam most itt egy közösségben. Mert ugye az ápolónőknek szakmailag felkészültnek kell lenni. A jó ápolónak sok olyan tulajdonsággal kell rendelkezni, amit itt a Mándó főorvosnő említett is - ezek a lányok a szívükkel ápolnak és jó velük most itt együtt állni."

A 2018-ban alapított “Tiszteletbeli ápoló” vándordíjat Ifi Judit adjunktus nyerte el. Ő maximum két évig birtokolhatja a címet. Azt gondolja erről: "Rendkívül fontos kitüntetésnek érzem, hiszen itt közös céllal mindnyájan azon dolgozunk, hogy a betegek életét könnyebbé, jobbá tegyük. Ezt csapatmunkában végezzük nap mint nap, és gyakorlatilag egy második családunk alakult ki a kórházban, úgy gondolom, aminek a nővérek, az orvosok, a kórház összes dolgozója része."

Az ünnepséget a helyi iskolások, valamint a “Vidámítók” színjátszó csoportjának műsora színesítette.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár