+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évet értékelt a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub
2020. február 18. kedd 15:45 - Keszthely
Évet értékelt a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub
Sikeres évet zárt 2019-ben a Bethlen Gábor Nyugdíja Klub – hangzott el a szervezet idei első közgyűlésén. Az ülésen értékelték az elmúlt négy évet is, amely során két kiemelkedő esemény történt: bajtársi találkozót szerveztek a 7. légvédelmi rakétaezred felosztásának 20. évfordulójára és emléktáblát avattak a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub 50. jubileuma alkalmából.

2019-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. Ebből az alkalomból emléktáblát helyeztek el a szervezet székhelyéül szolgáló HEMO falán. A katonai hagyományokat őrző klub életében rendkívül fontos szerepet játszanak a háborús hősökről való megemlékezések is, így például a Honvédelem Napja, amelyen évtizedek óta részt vesznek.

A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub pénteken tartotta idei első, egyben tisztújító közgyűlését. A programon Szirmai János értékelte az elmúlt évet. Elhangzott, 2019-ben 4 pályázatot sikerült elnyerniük, emellett nagyon jó kapcsolatot ápolnak a keszthelyi önkormányzattal. A klub elnöke érékelőjében kitért arra is, hogy a vezetőségnek mit sikerült megvalósítania az elmúlt 4 évben. 

„Sok kirándulást szerveztünk, volt 3 napos, két napos, egy naposak, tehát igyekeztünk a klubtagjainknak érdekes időtöltést, elfoglaltságot biztosítani és újabb ismereteket szereztek a kirándulások folyamán. A katonai hagyományok ápolása terén jártunk más helyőrségek laktanyáiban látogatás keretében, valamint itt Keszthelyen és környékén a különböző katonai rendezvényeken általában egyenruhában képviseljük a honvédség és a klub érdekeit." - tájékoztatott Szirmai János, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnöke.

Az elmúlt négy év kiemelt eseménye volt 7. légvédelmi rakétaezred felszámolásának 20. évfordulója 2017-ben. Ebből az alkalomból bajtársi találkozót szervezett a klub vezetősége. A program résztvevői ellátogattak az egykori keszthelyi laktanya területére is. Mindemellett több bált is szervezett a nyugdíjas klub az elmúlt években. A pénteki közgyűlésen tisztújításra is sor került és az idei tervekről is szó esett.        

„Az idei tervbe még egy új dolgot vezettünk be Múzeumi barangoló címszóval. Ezt tömegközlekedéssel általában, most már kettő kiránduláson voltunk Pesten és minden hónapra egy ilyen kirándulás van tervezve a nyári szabadságokat kivéve. A klub elnöksége egy fővel változott, egy fő leköszönt, helyette új tagot kellett választanunk.” - tette hozzá a klubelnök.

A közgyűlésen Szirmai János újraválasztott elnök elmondta, az elmúlt évben több mint másfél millió forintból gazdálkodhatott a klub. Ennek egy része a befizetett tagdíj, de pályázati és önkormányzati támogatásban is részesült a szervezet.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus