+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kedvez az időjárás az útkarbantartásoknak
2020. február 14. péntek 13:30 - Keszthely - Sármellék
Kedvez az időjárás az útkarbantartásoknak
Kedvez az időjárás az útkarbantartásoknak. A Közút dolgozói szinte a nyári időszakban szokásos munkákat végezhetnek. Zalában mintegy 1800 kilométer közút felügyeletét látja el a társaság. Tavasszal több beruházás kezdődik, illetve folytatódik Keszthely térségében; felújítják a Csapás út egy szakaszát, a szentgyörgyvári elágazót és várhatóan augusztusban átadják az M76-os első szakaszát.

A lesüllyedt padkát állították helyre a közút munkatársai pénteken Sármelléken, a Dózsa György utcában. Májusban itt is áthalad majd a Giro d'Italia kerékpárverseny, ennek útvonalán zajlanak most elsősorban a fenntartási munkálatokat. A kedvező időjárás miatt olyan munkákat tudnak most végezni szinte, mint a nyári időszakban; kátyúznak, padkáznak és gondozzák a növényzetet.

Mórocz József, a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója: „A tél most nagyon szerencsésen alakult, ez részben azt is jelenti, hogy kis pénzügyi megtakarítás is keletkezik, amit majd útfenntartásra tudunk fordítani. Természetesen a téli időjárás igénybe veszi az úthálózatot, de most sokkal kisebb mértékben, mint mondjuk a korábbi években.”

A Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóság mintegy 1800 kilométer, míg a keszthelyi üzemmérnöksége 400 kilométeres útszakasz felügyeletét látja el.

A szakemberek és az autósok bízhatnak a korai tavaszban, így minél előbb megkezdődhetnek a nagyobb volumenű útfelújítások. Idén fogják elvégezni a 75-ös és 76-os út kereszteződésében fekvő, jelentősen leromlott szentgyörgyvári elágazó felújítását. A megyében elsőként épült körforgalom új burkolatot és szegélyezést is kap. A Csapás úton a várvölgyi és rezi csomópontok közötti szakaszt is felújítják. A Közút megyei igazgatójának tájékoztatása szerint, amint az időjárás alkalmas lesz a munkavégzésre, indítják a kivitelezést a mintegy 950 méteres szakaszon. Ezek mellett több kiemelt beruházás is aktuális.

„A rezi körforgalmi csomópontnak folytatódnak a tervezési munkálatai és a NIF Zrt. beruházásában a kivitelezés a tervezést követően el fog indulni, illetve a nagyobb munkák között mindenképpen meg kell említenem, hogy folyamatban van az M76-os útnak a kiépítése. Balatonszentgyörgyig az autópályától még az idei évben átadásra kerül augusztus folyamában és után folytatódik tovább Fenékpuszta irányéban teljes gőzzel az építés” - fogalmazott a megyei igazgató. Mórocz József hozzátette, a Közút beruházásai közül folytatódik a 71-es út gyenesdiási szakaszának felújítása, itt az ivóvízvezetékek cseréje tavaly megtörtént. A társaság tervezi Hévízen az Ady Endre utca szakaszos burkolat-felújítását is.A Közút Zala megyei igazgatója elmondta, kezdeményeztek egy találkozót Keszthely polgármesterével, hogy áttekintsék a várost érintő közúthálózati feladatokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár