+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb rekordot döntött a vendégéjszakák száma Hévízen
2020. február 14. péntek 13:24 - Hévíz
Újabb rekordot döntött a vendégéjszakák száma Hévízen
Ismét rekordot döntött a turizmus Hévízen. A tavalyi évet felülmúlva meghaladta az 1 millió 233 ezret a regisztrált vendégéjszakák száma. A témában tegnap tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fürdővárosban nem elsősorban a mennyiségi, hanem a minőségi növekedés a cél. Ennek fényében végzik a fejlesztéseket, melyhez minden eddiginél nagyobb költségvetést fogadott el a hévízi képviselő-testület.

Hévízen 2011-ben lépték át először a bűvös egymilliós vendégéjszaka számot. Évek óta folyamatosan javul ez a mutató, melyet a kereskedelmi és magánszálláshelyek idegenforgalmi adó befizetése alapján számítanak ki.

1.233.055 vendégéjszaka - a 2018-as csúcsévet több mint 10 ezer fővel haladták meg tavaly a fürdővárosban. Papp Gábor polgármester és H. Horváth Orsolya polgármesteri főtanácsadó kifejtette, hogy a 0,8 százalékos emelkedés azonos az országos átlaggal. A szakember kifejtette, nem a mennyiségi, hanem a minőségi növekedés a cél a fürdővárosban: „Ezen a ponton - amikor átléptük az 1,2 millió vendégéjszakát – elsősorban nem a mennyiségi növekedés a cél, hanem sokkal inkább a minőségi vendégkör megszólítása, amihez értelemszerűen minőségi városi környezet, minőségi programok és minőségi szolgáltatások szükségesek és továbbra is ez a város törekvése, hogy a következő években is nem mindenáron mennyiségi növekedést elérni, hanem sokkal inkább egy minőségi fejlődést.”

A regisztrált vendégek 41 százaléka belföldi, a külföldiek közül legtöbb a német, őket a követik az orosz, osztrák és cseh vendégek. 40 országból érkeznek turisták Hévízre. A szakemberek azt tapasztalják, hogy fiatalodik a vendégkör. A magánszállásadók 12 százalékkal részesülnek a vendégéjszakákból, a városvezetés szerint ez a stabil arány a négy éve folyó minőségfejlesztési programjuknak is köszönhető.

A sajtótájékoztatón Papp Gábor beszámolt a most elfogadott városi költségvetésről: „A főösszegünk az 6,2 milliárd fölött van egy kicsivel. Ez egy csúcsév, ennyi még sohasem volt, habár az elmúlt években évről-évre emelkedik a költségvetésünk. Ennek gyakorlatilag a felét fejlesztésekre, intézményfejlesztésekre, projektekre fordítjuk. Nagyon sok projektünk van és folyik, ezek már mind elnyert projekt, hogy pontosan fogalmazzak.”

A tervek szerint az év közepére kiköltözik a buszpályaudvar a nagyparkoló mögé, ahol felbővítik a meglévő létesítményt. A volán kiköltözése után a Deák téren megkezdődhet az új belvárosi tér kialakítása. Már zajlik a Festetics sétány megújítása, ennek folytatása lesz a tavat körülölelő Schulhoff Vilmos sétányon. Az idei évben tovább bővítik a kamerarendszert, teljesen felújítják a piacot, új parkolási rendszert alakítanak ki és állami beruházásból új rendezvény- és sportcsarnok is épül a városban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár