+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Bálint: Stabil és óvatos lett a költségvetés
2020. február 13. csütörtök 17:06 - Keszthely
Nagy Bálint: Stabil és óvatos lett a költségvetés
Idén 8 milliárd forintból gazdálkodhat a keszthelyi önkormányzat – mondta el Nagy Bálint polgármester sajtótájékoztató keretében. A 2020-as költségvetés a stabilitásra és a fejlesztések folytatására helyezi hangsúlyt. Az általános tartalék közel 300 millió forintra tehető.

Nagy Bálint polgármester hangsúlyozta, a legfontosabb a 2020-as önkormányzati költségvetés kapcsán a stabilitás. Kiemelte, elsődleges célja az volt, hogy olyan javaslattal álljon a képviselők elé, ami alapvetően szakít a korábbi évek kevésbé hatékony hagyományaival. További cél, hogy ez a költségvetés a következő évekre olyan stabil alapot képezzen, ami Keszthely fejlesztését szolgálja az elkövetkezendő években.

„Amellett, hogy egy stabil és biztonságos költségvetést tudtunk elfogadni, a másik nagyon fontos szempont az volt, hogy a korábbi években megkezdett fejlesztéseket, azokat folytatni tudjuk. Ugye ennek két nagyobb területe van, az egyik az elindult pályázatok. Nyilván ezeket be kell fejezni, ezeket én magam is azon dolgozom, hogy kicsit felgyorsítsuk ezeket az ügyeket és minél hatékonyabbak legyünk és jobban menjenek ezek a pályázatok.” - mondta el a város első embere.

A polgármester hozzátette, a stabil és óvatos költségvetés egyben fejlesztésorientált is. 3 évvel ezelőtt indította el az önkormányzat azt a kezdeményezést, hogy minden évben mintegy 100 millió forintos tételben Keszthely utcái, útjai javítását is elvégzik. Ezek nem csak pályázati forrásokból, hanem önköltségből is megvalósulhatnak. Idén két helyszínen várható útjavítás.

„A Tapolcai útnak a lámpás kereszteződés és a Karmel templom előtti buszmegállók közti szakaszának a teljes megújítása fog megvalósulni idén. Illetve a Balaton utca régóta várat magára. Ott egyeztetést folytattam én is a közműkezelőkkel, közmű kivitelezéssel kapcsolatban. A különböző közmű szolgáltatók meg fogják a vízelvezetést újítani és hogyha ez elkészül, utána terveink szerint az év második felében teljes egészében megújul a Balaton utca is.” - tette hozzá a polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott, idén közel 8 milliárd forintból gazdálkodhat az önkormányzat, melynek fele TOP-os pályázati forrásokból áll össze.  A korábbi ingatlanértékesítésekhez képest kevesebbel kalkuláltak, de jelentősen nagyobb tartalékkal gazdálkodnak, ez közel 300 millió forintot jelent.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó